Terje Svendsen

Stygt eller flott?

Publisert

Jeg så det først der ute i horisonten, bakenfor Stavern et sted. Et skip. På vei inn mot Larvik. Jeg ble nysgjerrig. Likte scenen. Jeg liker det, å se skip komme og gå, inn og ut fjorden. Hva har det med seg? Hvem er om bord? Hvor skal det hen? Hva finnes av saker og ting inne i de store konteinerne?

Så jeg dro for å se og fotografere. Først til Sjøparken. Ingen har vel maken til orkesterplass for nettopp skipene som kommer og går.

Foto:

Så inn på Bøkker'n. Vår aller beste utsiktsplass. Der vi får det gamle og det nye Larvik i panorama. Tollerodden og Skotta, boligblokkene på Sanden og langs Torstrandsbukta. Der det før var industri og arbeidsfolk.

Videre ut på Revet. Rusle langs Revstien, for en flott plass å legge en liten tur! Ut der Heyerdahls Ra møter dagens kraner og skip.

Foto:

Ikke før har skipet klappet til kai før lasten losses. De store kranene gjør jobben.

For noen er havn og konteinere til ergrelse. Støy for sansene, ører og øyne. Andre av oss, ja jeg innrømmer at jeg er en av dem, synes det faktisk er flott. For meg er havn og skip den røde tråden. Historien som fortsetter. Som det har vært så lenge byen har eksistert.  

Mulig var seilskutene et flottere syn, men jeg ergrer meg ikke av dagens moderne fartøyer.

Alana, heter skipet. Seiler under portugisisk flagg. Bygd i 2004, 149 meter langt og 22 meter bredt.

Så da vet vi det.

Hva synes du? Stygt eller flott?

Foto:

Artikkeltags