Hvittensand og søppelproblemet

Ved Hvittensand: Lars Barth mener leder for park- og friområder, Guro Hessner (innfelt) er naiv når hun tror folk flest tar med seg søppelet hjem fra stranda.

Ved Hvittensand: Lars Barth mener leder for park- og friområder, Guro Hessner (innfelt) er naiv når hun tror folk flest tar med seg søppelet hjem fra stranda. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vet ikke om leder i park- og friområder Guro Hessner har sett TV-programmene til Line fra Larvik hvor hun har fokus på all plast og søppel som finnes langs norskekysten, og hvor det har vært dugnad den senere tid for plukking av flere 10-talls tonn med søppel.

DEL

Meninger

Så det er jo veldig naivt å mene at folk flest tar med seg søppelet hjem.

Larvik har det unike med å ha minst fem bynære strender som Batteristranda, Karistranda, Hvittensand, Rekkeviksbukta og Gon, noe vi burde være stolt av og tilrettelagt for, som få byer kan vise til.

Hvittensand er en sådan og brukes som familiestrand som har vært etter meg bekjent en kommunal strand i 100 år.

At det plasseres ut søppeldunker kun på populære og strender med kioskdrift er direkte faktafeil.

I Rekkeviksbukta har de flotte toaletter, samt søppelkonteiner. Så hvor skal folk gjøre sitt fornødne der, skal de som nå gjøre fra seg oppe i skogen, grave det ned i sanda, eller gå i vannet for å gjøre det.

Nei, ta fokus vekk bare fra meg eller naboer som opplever det samme Guro Hessner, men tenk allmennheten på folk generelt som besøker den unike stranda Hvittensand.

Så få på plass både søppeldunker og toaletter.

Artikkeltags