Et retningsvalg

BYTTER PARTI: Bruce Atle Karlsen går til SV.

BYTTER PARTI: Bruce Atle Karlsen går til SV. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KommentarDet kom ikke som noen bombe da Bruce Atle Karlsen meldte seg ut av Arbeiderpartiet og ble uavhengig representant i kommunestyret. Den direkte årsaken var den mest omtale saken i inneværende periode, sluttbehandlingen av Grandkvartalet. Det mer grunnleggende var å finne seg til rette i partiets tradisjoner og med utøvelsen i lokalsamfunnet.

Noe mer overraskende var nyheten om at han nå blir SV-representant ut perioden. I hvert fall hvis en tar Grand-saken som utgangspunkt, der nettopp SV stemte som partiet han forlot.

Selv forklarer Karlsen skiftet med de store retningsvalgene, som miljø, fordeling og at han savner viljen til å ha en langsiktig kurs. Det håper han å finne i SV.

Vi skal ikke mene noe om hans valg i så måte. Men at han med sin bakgrunn, alder og samfunnsengasjement har bidratt positivt inn på en lokalpolitisk arena som sårt trenger nye stemmer, har vi ingen problemer med å skrive. Derfor er det å håpe at han ikke gjør som flere andre, trekker seg fra videre politisk innsats.

For det er ikke bare viktig, men avgjørende for en god utvikling, at unge voksne med et annet ståsted en de gamle ringrevene, ikke forsvinner i frustrasjon etter kort tid.

Det er en utfordring ikke bare i Ap, men for alle partier. Du finner neppe en erfaren politiker som mener noe annet. Men det bør også vær et tankekors at det er de samme som gjennom år har skapt en arena, arbeidsform og et diskusjonsklima som er en medvirkende årsak til at de yngre ikke helt finner seg til rette.

Artikkeltags