Stavernsfestivalen - syndig fest?

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Roger Albin omtales i Østlands-Posten slik: «Det viktigste er at han har skapt en festival som gleder mange tusen ungdom, og som er med på å skape positive ringvirkninger i hele lokalsamfunnet». Det er underlig å se en slik ordbruk når vi husker uttalelser fra «Greven» om rockens betydning i og for satanismen, skriver Lars-Arne Høgetveit i denne kommentaren.

DEL

Kommentar Synd har blitt et fremmedord blant oss nordmenn, men ordet er uhyre viktig, fordi uten synd er det ingen Nåde å få. Synd er også naturlig koblet til et annet ord «uoppgjort synd», mens synd koblet til «tilgitt synd» åpner veien til Evigheten i Himmelen fri for synd. Noen tanker om det.

Det arrangeres festival i Skråvika i Stavern 14.-15.07.06, med flere av Norges mest kjente band inkl rockeband. Media melder om at i forbindelse med arrangementet må politistyrken forsterkes med folk fra hele Vestfold og noen butikker har kjøpt inn 4-5 x normalbeholdningen av prevensjon og apoteket har ekstra prevensjon på lager om butikkene er tomme på lørdag. Naboer til Skråvika kan fortelle om støy og bråk og enkelte reiser ikke bort pga at de frykter for eksempel hærverk på eiendommen. Mens andre orker ikke støyen og reiser allikevel.

Er det riktig at en liten gruppe mennesker skal plage både folk i privat bebyggelse, gamlehjem og rehabiliteringsinstitusjon med støy til langt ut på natta? "Primus motor" i Stavernfestivalen, Roger Albin omtales i Østlands Posten slik: «Det viktigste er at han har skapt en festival som gleder mange tusen ungdom, og som er med på å skape positive ringvirkninger i hele lokalsamfunnet». Det er underlig å se en slik ordbruk når vi husker uttalelser fra «Greven» når det gjelder rockens betydning i og for satanismen. Hvilken «glede» og «positive ringvirkninger» det snakkes om kan du lese i artikkelen «Sang og musikk i hjem, skole og menighet» på www.Josafat.no - der du raskt får et innblikk i hva slags effekt musikken i Skråvika har på mennesket. Effekten omtalt i artikkelen dokumenteres nå i oppslag i media fra Roger Albins «hjertebarn», med «fri» sex, alkohol og narkotika bruk og langing. Selvsagt tar nok Albin avstand fra narkotikaomsetning, men og legge til rette for en åndsstrømning som naturligvis drar dette til Stavern det kan synes ok? For den som kjenner til de ville trommefester med alkohol, sex og satanisme fra landsbygda noen steder på det afrikanske kontinent kan arrangementet i Stavern ligne noe, men sin slagside av nettopp sex, alkohol og suggererende musikk.

En parallellført tanke; New Orleans hva ble bedrevet der av synd? Jo, etter to oversvømmelser etter orkanen Katrina var hele satanisme kulturen (voodo) lagt i ruiner. New Orleans var, i tillegg til å være jazzhovedstad også USAs voodohovedstad. 15 prosent av byens innbyggere praktiserte voodo! I USA er denne religionen oppblandet med katolske helgener som erstatning for en del av de tradisjonelle avguder fra Afrika. Er samfunnet tømt for kristendom kommer må folk ha noe å tro på og da kommer det inn onde åndsmakter om Gud ikke igjen får råde.

Hvorfor denne parallellen til New Orleans mht Stavernfestivalen? Likhetene er dessverre til stede mht hvilken åndsmakt som driver aktiviteten frem. I Stavern risikerer ungdom å reise hjem igjen med redusert hørsel, klamydia og noen kanskje AIDS - påført i alkoholruset tilstand. Det var jammen en god gave til ungdommen Albin? Man skaper en atmosfære som fratar ungdommen den sunne dømmekraften og hjelper de til å la suggesjonen ta helt overhånd, med de skader det kan få.

Men fortelle dem om Jesus - det var det ingen som gjorde, Han som er synderes venn også alle dem som ble rundlurt om livets søte goder på Stavernfestivalen. Så er det heldigvis slik at også de som ligger igjen i "rennesteinene" etter en slik festival bl.a. «åndelig tomme» eller skadet på andre måter er velkomne til Jesus Kristus for å få tilgitt sine synder - men det gir ikke frihet til å bevisst fortsette et syndig liv - men det er frihet i å fortelle Jesus om sin synd og be om at også jeg kunne få del i Hans død og dermed rettferdiggjørelsen fra Golgata.

Artikkeltags