– Jeg har vært her en gang før, og jeg gledet meg å komme tilbake, forteller en av elevene fra Hedrum barneskole som er på besøk på Newtonrommet i Larvik.

I høst vurderte Larvik kommune å legge ned tilbudet. Det ønsket Tekna Vestfold å hindre.

– Vi i styret hørte om dette på slutten av året i fjor, og fikk skrevet brev og engasjert oss politisk og i avisen for å hindre nedleggelse. Vi vil at alle barn, i hele Norge, skal være like heldige som elevene i Larvik. Jeg skulle ønske jeg hadde et slikt tilbud da jeg gikk på skole, sier Eirik Skjerping, leder av Tekna Vestfold.

Initiativet ga resultat. Det var nesten enstemmighet blant politikerne om at tilbudet skulle få fortsatt liv. – Vi er glade for at de lyttet til oss og vi ønsker å støtte opp om tiltaket, også med handling sier han med et smil om munnen. Eirik er kommet på besøk til Newtonrommet, og det er ikke bare en høflighetsvisitt. Han og Sven Rønne fra styret har med seg en gave.

Den 28. april 2022 feiret Tekna Vestfold 100 år. Vanligvis er det jubilanter som får gaver og oppmerksomhet, men denne gangen går det andre veien. Tekna gir 150 000 kr i frie midler til Thorny Cesilie Andersen, som er ansvarlig for tilbudet på Newton-rommet.

– Det er alltid behov for fornying og innkjøp av utstyr, og nå er vi etablert i nye lokaler på andre sida gata til Larvik museum på Nedre Fritzøe. Vi skal lyddempe undervisningsrommet og samt oppgradering og gjøre innkjøp av nytt undervisningsutstyr, så dette kommer godt med, sier hun. Det er en engasjert og glad Thorny som underviser mellom 1 500 og 2 000 barn, hvert år!

– Vi ønsker dere lykke til videre og håper at enda flere barn kan få glede og nytte av dette, sa Eirik Skjerping til slutt. Besøket ble avsluttet på bursdagsvis med pizza til alle de heldige elevene denne dagen.