Gå til sidens hovedinnhold

Nicole og Bethel er videre til finalen i Miss Norway

Artikkelen er over 4 år gammel

Nicole Elisabeth Stia fra Lardal og Bethel Hailegiorgis fra Larvik er to av de i alt 14 deltakerne som har gått videre til finalen i Miss Norway.

Nicole Elisabeth Stia fra Lardal og Bethel Hailegiorgis fra Larvik er videre til finalen av Miss Norway.

– Det er kjempe gøy å ha kommet videre til finalen. Det hadde jeg ikke forventet da jeg meldte meg på i desember. Det er ikke mange fra Larvik og Lardal som kan si at har vært der, forteller Nicole til Østlands-Posten.

I tiden fram mot finalen kommer hun til å jobbe videre med å få seg flere sponsorer. Nicole var den første av årets deltakere til å skaffe seg fire sponsorer.

– Det hadde vært gøy å få med seg flere lokale sponsorer fra Larvik og Lardal, sier hun.

Hun kommer også til å jobbe med veldedige organisasjoner for å skaffe seg flere aktivitetspoeng for å styrke sin posisjon i konkurransen. Nicole ligger i dag på tredje plass når det kommer til aktivitetspoeng. Disse poengene får deltakerne gjennom aktiviteter de foretar seg fram mot konkurransen. Hun skal derfor jobbe med flyktninger og for dyrs rettigheter i tiden framover.

Hun og de andre deltakerne skal også på beauty camp 13 juni, hvor de blant annet skal ta bilder, lage koreografi og ha catwalk-trening.

– Det blir en hektisk, men spennende dag, sier Nicole.

 

Vil til topps

Publikum kan stemme på årets finalister via SMS, og dermed være med å påvirke hvem som stikker av med tittelen «Miss Norway 2017,» og hun håper folk ønsker å stemme på henne.

– Nå som jeg har kommet så langt håper jeg å nå helt til topps, sier hun.

Nicole forteller at det var ganske tilfeldig at hun meldte seg på konkurransen. Nå håper hun å nå helt til topps i konkurransen.

– Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape. At jeg ønsket å gå litt ut av komfortsonen min og gjøre noe jeg aldri hadde tenkt på før, og det oppnår jeg ved å være med i Miss Norway, sier hun.

Les også: Deltaker i Miss Norway føler seg utnyttet av norskeid bettingselskap

 

Takknemlig over plassen i finalen

Bethel Hailegiorgis sier til ØP at hun er svær takknemlig for å ha nådd finalen, og at hun gleder seg.

– Jeg merker at det er noe annet å være finalist enn semifinalist, sier hun til avisa.

– Det er nå konkurransen virkelig starter, og det blir en hektisk tid framover. Mye av det går til å forberede seg til selve finalen. Blant annet må vi selv skaffe oss en finalekjole, enten ved hjelp av en sponsor eller på egenhånd, forteller hun.

Vil inspirere andre

Hailegiorgis, som opprinnelig er fra Etiopia, fortalte i fjor om vanskelige år på grunn av sin bakgrunn, og at hun hadde opplevd både mobbing og utenforskap på skolen.

Les også: Etter vanskelige år bestemte Bethel seg for å gjøre det hun ville mest

Til slutt tok hun selv grep for å snu på sin egen situasjon, og deltakelse i Miss Norway var en av flere ting hun gjorde.

– Det har vært viktig for meg, og jeg håper at jeg kan inspirere andre unge som er i en vanskelig situasjon  til å gjøre det samme, sier hun.

Får hjelp av mor

Bethel Hailegiorgis forteller at hun har veldig stor støtte fra sin familie i forhold til deltakelsen i Miss Norway.

– Mamma synes det er flott at jeg våger å kaste meg ut i dette. Hun er min aller beste støtte.

– Vi har også familie mange steder rundt i verden, og nå ringer hun rundt og forteller hvordan jeg ligger an. Dette er jo også en SMS-avstemming, og da kan det hjelpe godt å få stemmer fra familien, sier hun smilende.

SMS-stemmer kan imidlertid kun gis fra Norge.

Hun legger også til at i denne konkurransen er det mange som blir vinner når Miss Norway kåres.

- Det er mange som bidrar og har bidratt, og som blir med på seieren. Det er viktig å få med, sier hun til sllutt.

Finalen avholdes 29. juli på Wallmans Oslo. Vinneren av konkurransen går videre til konkurransen om å bli Miss Universe.

Les også:  Klara fra Larvik lærer Miss Norway å gå

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.