Det var til stor stas for beboerne. De sang, smilte og klappet i takt med hendene under alle sangene han sang og spilte for oss i dag. Pårørende fikk også i forkant beskjed om at han skulle komme, så de som hadde mulighet til å komme var hjertelig velkomne.

Rekkevik Sykehjem fikk en forespørsel på mail fra kona til Sputnik om vi ønsket en konsert med de. Når dette ble tatt opp på et personalmøte, var vi alle enige at det var noe vi ville få til. Pengene vi brukte på dette, kommer fra Østre Halsen sanitetsforening. Tusen takk til disse kvinnene for pengene.

Sputnik på sykehjemmet

Sputnik åpnet senen med sangen «mors blå øyne», etterfulgt av sanger som blant annet «Nå skal vi skilles Johanne», «Lørdag hele uken» og «Nidelven». Før hver sang, kom det også en liten historie.

Sputnik forteller også at de reiser mye rundt på sykehjem og holder konserter. Denne uken her har de hvert innom Sandefjord, her hos oss på Rekkevik sykehjem og til lørdag skal de til Tønsberg. De reiser også til Bergen, Oslo med sine 70 sykehjem som han selv sa, og til utlandet for å holde konserter.

Kona forteller at de har samlet inn to millioner kroner til et barnehjem i Thailand. Der er det plass til 100 barn. Det ligger litt utpå landet. Dette barnehjemmet er noe de brenner for, og de er ofte nede å besøker barnehjemmet. Nå har de dessverre ikke fått hvert der siden 2020 på grunn av coronasituasjonen, men de har ukentlig kontakt med barnehjemmet gjennom internett som kona selv sier.

Sputnik har lært flere av barnehjemsbarna sangen «bæ bæ lille lam» på norsk. De syntes det er gøy å kunne en sang på norsk.

Etter konserten som varte i 45 minutter, ble det servert pølser, bløtkake og kaffe.