Rejahn Bosnjak begynte å jobbe i iFokus Larvik i juni – som jobbkonsulent. Lite visste han at han fem måneder senere skulle stå på scenen i Bølgens storsal og lede en direktesending som når ut til alle som vil se på Østlands-Posten nettsider fredag.

– Jeg synes det var en ganske stor ildprøve bare å lede Fabelaktig fredag for en sal på 500 folk fra næringslivet, smiler han.

Åshild Vik Blikstad ler.

– Det virker som om den store ildprøven i iFokus er nettopp å være ansvarlig for Fabelaktig fredag-gallaen. Jeg sto også på scenen her da jeg var nyansatt.

Hun snakker en lett gjenkjennelig Molde-dialekt, og forteller at det var kjærligheten som førte henne til Larvik i 2008.

– Min aller første jobb i byen var å være med på å starte Farris Bad, jeg hadde jobb i resepsjonen, forteller hun. Nå har hun flere år bak seg i iFokus.

Det er iFokus som startet Fabelaktig fredag, et arrangement der de inviterer inn næringslivet i Larvik til gode foredrag, galla og utdeling av tre priser: Årets ildsjel, Årets inkluderende bedrift og Årets «out of the box»-bedrift. Alt for å inspirere til inkludering.

LES OGSÅ: Charlotte (28) og Vidar (41) mener at spesielt to ting bidrar til at arbeidsuka går «sabla fort»

Åpner for noe helt nytt

– Med den første oppblomstringen av korona kunne vi bare ha 200 gjester i storsalen. Derfor ville vi i stedet streame hele arrangementet, som i år varer i halvannen time, forteller Åshild.

Torsdag ble det imidlertid klart at arrangørene må endre konseptet igjen. Med regjeringens nye tiltak for å begrense smitte, fikk alle som skulle være i salen beskjed om at også de må følge sendingen på nett.

– De eneste som får være i salen nå er de som er nødvendige for å gjennomføre sendingen, de som vinner prisene og noen få av oss i arrangørstaben, forteller Kjetil Kristiansen i iFokus.

– Og det åpner for noe helt nytt. Fabelaktig fredag blir for aller første gang tilgjengelig for hele Larviks befolkning, sier en begeistret Rejahn, som opprinnelig kommer fra Bosnia, men har vokst opp i nabobyen Porsgrunn.

– Hvor jobbet du før du begynte i iFokus?

– Jeg jobbet i NAV i Larvik, og før det NAV i Skien, smiler han. Men legger til at han har jobberfaring som postmann, lærer, butikkmedarbeider og fotballtrener også.

De to kommende programlederne har til felles at de brenner for å hjelpe mennesker tilbake i jobb.

Gjert Ingebrigtsen kommer uansett

– Det er en annen ting som er nytt i år. Ikke bare skal vi streame arrangementet, men nå samarbeider iFokus med NAV, iVekst og Fønix om Fabelaktig fredag, forteller Åshild.

– Og så kommer selveste Gjert Ingebrigtsen, far og trener for Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen hadde ingen trenerutdanning og har ikke selv drevet friidrett, men oppnår likevel toppresultater for sønnene sine, sier Rejhan.

Han synes det er et strålende eksempel på hva folk kan oppnå «utenfor boksen».

– Bedrifter kan ofte tenke at det blir mye jobb med inkludering. Men vi er med på å legge grunnlaget så det skal bli bra for begge parter, forsikrer han.

Ingebrigtsen vil være til stede i Bølgen, og hans foredrag blir en del av sendingen.

LES OGSÅ: Peder (23) trives aller best på jobben når han ser at gjestene koser seg: – Det er helt fantastisk!

Nervøs og spent

– Hvordan er det med nervene til de to som har blitt kastet inn i programlederrollen?

– Jeg håper at flest mulig vil se på, og så er jeg selvfølgelig både nervøs og spent, smiler Åshild.

– Hun representerer tryggheten, ler Rejahn, som føler at de har forberedt seg godt.

– Vi må kose oss mest mulig fra scenen, sier de to, og er klare på en ting: I år er inkludering kanskje viktigere enn noen gang.