Korona longside

Av
DEL

MeningerDette leserbrevet skrives i en Saga 29, værfast i Valle, av en som vet at servicen i en gjestehavn er gull verdt. Ikke bare en pose nystekte rundstykker til hver båtgjest som i Risør, men hjelp til å finne et firma som kan suge opp tett kloakk i slangen mellom toalett og septiktank, som i Kragerø.

Båtfolket vet at gjestehavna i Stavern stiller opp når det trengs. Står på brygga og henviser plass. Havnevertene vasker tøyet ditt hjemme hos seg, når det forfalne serviceanlegget i Losen-bygget svikter. Dette vet båtfolket som ferdes mellom Oslo og Kristiansand, og båtene fyller opp. Også longside, trodde de.

Men i Stavern er det ikke lov å ligge longside, dvs utapå hverandre. Da blir det plass til færre gjester, og havnevaktene må avvise besøkende.

Men det vi – eller kanskje jeg bare skal snakke for meg sjøl – ikke vet, er hvordan man kan bli smittet av å gå over naboens plastdekk. Det skulle det vært artig og visst. Kan ordføreren eller smittelegen fortelle oss det? Eller trengs det drøfting i formannskapet?

PS! Har skifta mening om behovet for gjestehavn i Indre havn. Bygg heller ut bobilhavna der, og sett Stavern gjestehavn i stand.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags