Flere i Stavern skolekorps må bruke 40 år gamle uniformer - Erling (10) må bruke jakken til dirigenten

GJENBRUK: Erling Foldvik (10) bruker jakken til dirigent Simen Aares (32). Han brukte den selv da han var på Erlings alder. Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps håper de får midler til å kunne kjøpe nye uniformer til skolekorpset.

GJENBRUK: Erling Foldvik (10) bruker jakken til dirigent Simen Aares (32). Han brukte den selv da han var på Erlings alder. Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps håper de får midler til å kunne kjøpe nye uniformer til skolekorpset. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå trenger Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps hjelp fra lokalmiljøet til å få nok stemmer i OMOs konkurranse, som gir en mulighet til å vinne hundrevis av nye drakter til korpset.

DEL

Orkla Home & Personal Care (Orkla H & PC) har i samarbeid med OMO satt i gang en kampanje, hvor de deler ut hundrevis av nye drakter og uniformer til ulike lag og foreninger i Norge. De har opprettet «OMO Klubbkasse», og fylt den med hele 200.000 kroner.

Helene Myrvold Foldvik, én av mødrene i Stavern skolekorps, har tatt initiativet til å registrere Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps på OMO Klubbkasse i håp om å anskaffe nye uniformer til korpset innen 17. mai.

– Det er veldig dyrt med nye uniformer og vi håper å få samlet inn nok penger via sponsoring. Det er så stas at vi endelig har fått til et skolekorps i Stavern igjen, og det hadde vært flott og fått nye uniformer til 17. mai. Alt er veldig gammelt – både instrumenter og uniformer. Hadde det ikke vært for det voksne korpset i Stavern og dirigent Silje, hadde vi ikke fått det til. Så disse ildsjelene skal ha all ære, sier Foldvik.

Bruker jakken til dirigenten

Ansvarlig for korpset, Silje Fikse, forteller at mange av uniformene og instrumentene til skolekorpset er gamle.

– Når det gjelder uniformene våre, så hender det ofte at ungene bruker jakkene til foreldrene, eller vennene til foreldrene.  Jeg tror de uniformene vi har nå, er kjøpt inn til 50 årsjubileet i 1977, jeg kjenner igjen ett par av navnene. De er altså over 40 år gamle, sier Fikse.

Erling Foldvik (10) spiller trommer, og trives veldig godt i korpset. Men på grunn av manglende uniformer, er Erling nødt til å bruke en jakke som dirigenten i korpset brukte selv som en tiåring.

– Denne uniformen er behagelig, men jeg ville gjerne hatt en ny uniform. Det hadde vært greit å slippe måtte bruke altfor store uniformer og gå med hvite jentebukser, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

STÅR PÅ: Ansvarlig for korpset Silje Fikse, korpsmamma Helene Myrvold Foldvik og økonomiansvarlig Thor Espen Tholfsen gjør alt de kan for å få nye uniformer til skolekorpset.

STÅR PÅ: Ansvarlig for korpset Silje Fikse, korpsmamma Helene Myrvold Foldvik og økonomiansvarlig Thor Espen Tholfsen gjør alt de kan for å få nye uniformer til skolekorpset. Foto:

Store utgifter

Økonomiansvarlig i korpset, Thor Espen Tholfsen, forteller at uniformene er svært dyre - opptil flere tusen kroner for ett sett.

– Det blir en altfor stor utgift for oss å kjøpe inn nye uniformer til alle medlemmer. Det har ikke vi råd til. Hvis vi hadde vunnet i denne konkurranse så hadde det vært supert, sier Tholfsen.

Han forteller klubben prøver så godt de kan å få støtte fra forskjellig fond og næringslivet.

– Klubben har prøvd å få bedrifter til å sponse klubben, men det er en kontinuerlig jobb. Vi søkt om alt som finner av stiftelser og fond. Vi prøver så godt vi kan her og der for å få penger inn.

Støtte fra lokalmiljøet

Kampanjen starter 02.01.2018 og varer til og med 18.02.2018, og pengene som deles ut er øremerket til innkjøp av nye drakter, antrekk og kostymer som skal benyttes av lag eller forening.

– Det handler om å få lokalmiljøet til å stemme på oss. Vi har hatt god rekruttering i de senere årene, så behovet for nye uniformer blir større og større. Det ville vært kjempefint om vi vant denne konkurransen.

Her kan du stemme på Stavern og Brunlanes gutte- og jentekorps.

TRENGER NYE: Aldersforskjellen på uniformene vises ved at mange av jakkene har forskjellige blåfarger. I tillegg er de slitt og mangler en del detaljer.

TRENGER NYE: Aldersforskjellen på uniformene vises ved at mange av jakkene har forskjellige blåfarger. I tillegg er de slitt og mangler en del detaljer. Foto:

Artikkeltags