Kreativ ungdom - en truet art?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Veldig bra initiativ fra elevene ved Thor Heyerdahl videregående skole!! De har arrangert en forestilling i Bølgen for å belyse den pågående fylkesfarsen om å legge ned kreative linjer ved fylkets skoler. Engasjementet gleder et gammelt lærerhjerte. Så lenge det er saft og kraft i ungdommen stivner kanskje ikke dette samfunnet i geriatrisk servilitet og mett likegyldighet.

Dette er en av de viktigste sakene i skolefylket for tiden, om ikke den viktigste, fordi den i bunn og grunn handler om et ekkelt verdi- og menneskesyn. En pekuniærbasert utilitaristisk kynisme som vet prisen på alt, men ikke verdien av noe. Kunst- og kultur er det som skiller oss fra apene, og koster det det koster! Helt vilt å måtte minne om dette i et av verdens visstnok rikeste land.

Ved Sandefjord videregående skole er Kunst, design og arkitektur utsatt for samme hodeløse salamanderi. Der svarer elever og lærere med utstillingen "En truet art". Make me proud to be a teacher!! Håper mange møter, både på forestillingen i Bølgen og utstillingen i Sandefjord kunstforening neste helg!

Oppfordring til lokalorganet:

Kan dere please - i samarbeid med andre Amedia-kolleger - sette søkelyset på resultatene av fylkessammenslåingen og brette ut - saklig og balansert, selvsagt - antall direktører og årslønninger ved det nye storfylket? Samt minne om fallskjermen som den tidligere fylkesrådmannen skal sveve i etter at han nylig trakk seg fra stillingen.

Og ikke minst: Forsøke – i tidens «gode» New Public Management-ånd - å måle og tallfeste samfunnsnytten til de herrer og kvinner fylkesbyråkrater på samme måte som vi pedagoger pålegges å måle og tallfeste og rapportere alle sider ved skolehverdagen!! Blir det siste vanskelig, kan dere alltids lære av Oslo kommune og hyre inn konsulentbyråer til å gjøre jobben!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken