Kvinnen ønsket mandag ikke stå fram i avisa med intervju, bilde eller navn, men bekreftet episoden hun skriver på Facebook, og sier at sønnen hennes, som var den som ble utsatt for episoden, er 13 år gammel.

Tyveriforsøk

Kvinnen skriver at sønnen hennes opplevde at tre menn i mørke klær forsøkte å stjele sønnens sykkel mens han var på fotballbanen på Kaken søndag ettermiddag.

– De tre forsøkte å stjele sykkelen hans, som er helt ny, og som sto låst utenfor banen mens han og noen kamerater spilte fotball, skriver kvinnen på Facebook.

– Guttene oppdaget dem, og ropte opp og skremte mennene vekk, skriver hun.

Hun forteller at mennene løp bort til en mørk kassebil, og kjørte fra stedet.

LES OGSÅ: Mann skal ha ropt til gutt og prøvd å få han til å sette seg inn i bilen på skoleveien

Les også: Politiet kjenner ikke identiteten til mannen som ropte etter en gutt på skoleveien

Ble forfulgt

Moren forteller videre at sønnen litt senere, på vei hjem fra fotballbanen, oppdaget at den samme bilen fulgte etter ham et stykke på veien.

– Han ble naturligvis redd. Heldigvis går deler av den veien han brukte hjem på gangvei, og da denne er godt trafikkert av hundeeiere på luftetur, valgte de tre i bilen å ikke følge etter lenger, forteller moren.

Hun skriver at de tre mennene som forsøkte å stjele sykkelen hadde på seg hettejakker. To av mennene hadde på seg olabukser, og en av dem en mørk treningsbukse. De tre hadde normal kroppsbygning, og den ene av mennene var høyere enn de andre to. Bilen de tre kjørte var en middels stor mørk kassebil. Bilen ble ifølge moren observert i området Kaken, Ausrød, Varden og Solstad.

Ikke kjent for politiet

Politiet i Larvik kjente mandag ikke til episoden som skjedde i Stavern søndag ettermiddag.