Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til seks måneder fengsel for forsikringssvindel

Artikkelen er over 3 år gammel

Den 30 år gamle mannen anmeldte i 2016 campingvognen sin som stjålet, men hadde egentlig solgt den til en kamerat. Forrige uke ble han dømt til seks måneder fengsel.

I april 2016 skal mannen ha meldt om innbrudd i garasjen sin på en eiendom i Larvik. I tillegg skal han i juni samme år anmeldt sin campingvogn som stjålet. Dette til tross for han hadde solgt den til en kamerat.

5. april i år ble saken lagt fram i retten og mannen erkjente seg skyldig.

Han erkjente i retten at det ikke har vært innbrudd og tyveri hos ham i 2016 slik han meldte fra om. I tillegg innrømmer han å ha solgt campingvognen til en kamerat, og at den ikke var stjålet.

Les også: Her tok den første konkursbehandlingen over fem år: – Det var rettssaker i ett kjør

Dømt til seks måneder

30-åringen er ikke tidligere domfelt. Det reageres strengt ved forsikringsbedrageri og ved falsk anmeldelse, spesielt når det gjelder betydelige beløp. I dette tilfellet skal det dreie seg om nærmere 2,5 millioner kroner.

Retten la til grunn at prosessen har tatt lang tid og at det vil få betydning for straffen.

Mannen ble dømt til seks måneder fengsel hvor 60 dager av dette gjøres betinget med prøvetid på to år. I tillegg må den dømte betale 33 284 tusen kroner som erstatning til forsikringsselskapet.

Les også: Tenvikbeboerne sier klart nei til ny fartsgrense på sjøen: – Det vi alle lurer på er hvorfor de vil øke

Slet økonomisk

30-åringen skal ha forklart i retten at han på tiden under disse handlingene hadde det svært vanskelig og slet økonomisk. I tillegg slet han med en episode hvor han hadde blitt truet med kniv. Han forteller at han hadde anmeldt forholdene for å få penger til å dekke gjeld.

Det kommer fram av dommen at han angrer veldig på det han gjorde og i dag er lei seg for det han utsatte andre for.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.