ØP beklager feil

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

5. mars i år publiserte ØP saken «Drapssiktet hadde tegningen av Lågendalsmannen på nattbordet» på nett og papir. Saken inneholder påstander knyttet til den tiltaltes søster som må rettes og presiseres.

I saken heter det at «Under straffesaken skal blant annet mannens søster ha forklart at hun i tidsrommet rundt 25. juli 1999, drøye halvannen uke før drapet, hadde skiftet nettopp på stedet der Kristin ble funnet den 5. august». Påstanden om at søsteren skal ha sagt at hun skiftet på stedet gjentas en gang til i artikkelen. ØP har sjekket med kilder, og gått gjennom dokumentene i saken, og kommet fram til at søsteren ikke har sagt dette. Vi beklager feilen. Søsteren oppga i retten at hun først og fremst var i dette området for å lete etter en hytte som var til salgs.

I den samme saken heter det at «I dommen ble søsterens forklaring avvist som et forsøk på å redde broren». Dommen gir utrykk for tvil om søsterens forklaring – men å skrive «avvist» hadde vi ikke dekning for. ØP burde også i samme artikkel påpekt at det i dommen heter at «Retten finner imidlertid å kunne legge til grunn at vitnet og datteren virkelig har vært i området».

Artikkeltags