Kristin-saken: I dag vitner Horst om sin verkebyll

FJERDE DAG: Statsadvokat Alf Martin Evensen (t.h.) har ett av sine viktigste vitner på den fjerde dagen av rettssaken i Kristin-saken i Borgarting Lagmannsrett. Her hilser han på forsvarer Brynjar Meling.

FJERDE DAG: Statsadvokat Alf Martin Evensen (t.h.) har ett av sine viktigste vitner på den fjerde dagen av rettssaken i Kristin-saken i Borgarting Lagmannsrett. Her hilser han på forsvarer Brynjar Meling. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Krimforfatteren var etterforsker i starten av Kristin-saken.

DEL

(Sandefjords Blad) (Vi følger Kristin-saken med liveoppdateringer. De kan du lese litt lenger ned i saken .)

Jørn Lier Horst deltok i 1999 arbeidet som førte til at den nå tiltalte mannen ble pågrepet og siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen.

Etter å ha blitt dømt i tingretten, skapte altså det mye omtalte DNA-sporet til at mannen ankesaken i lagmannsretten ble frafalt i 2002.

Lier Horst har ikke uttalt seg om saken offentlig etter pågripelsen av den samme mannen i fjor, men har uttrykt lettelse på Twitter over en ny arrestasjon.

I tillegg til Jørn Lier Horst skal forsvarer Brynjar Meling ha flere vitner for retten i dag. Dette handler i stor grad om karaktervitner, blant annet den tiltaltes bror.

Samarbeider om dekningen

Sandefjords Blad, Østlands-Posten og Tønsbergs Blad vil samarbeide om å rapportere fra Borgarting lagmannsrett. Vi vil produsere nyhetsartikler og vi vil direkterapportere fra rettssalen de første dagene.

Har du spørsmål eller kommentarer kan du komme med dem i liveoppdateringen. Bare trykk der det står «kommentar», med en snakkeboble foran. Vi kan ikke love at vi rekker å svare, men vi prøver hvis vi har tid.

NB! For punktvis fakta om Kristin-saken, se nederst i saken.

LES OGSÅ:

Tror tiltalte er uskyldig 

Taklet ikke bruddet

Kristins kropp ble flyttet etter drapet og sykkelen ble gjemt 

Han fant Kristin 

Stoppet bevisavskjæring selv

– Jeg var aldri i kontakt med avdøde 

– Det er naturlig at han ikke husker alt 

Aktor mener innsatsen til Kristins familie kan ha vært avgjørende 

Kristin-saken:

 • Kristin Juel Johannessen (12) fra Hedrum i Larvik forsvant 5. august 1999 da hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjø.
   
 • Hun ble sist sett cirka klokken 18.40. Da hun ikke dukket opp som avtalt, ble det satt i gang søk.
   
 • Hun ble funnet død klokken 23.30 på Reppesgårdveien på Mørk i Hedrum. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.
   
 • En uke etter ble en 54 år gammel mann pågrepet og siktet. Siktelsen ble frafalt noen måneder senere, og mannen fikk erstatning.
   
 • I mai 2000 ble en 23 år gammel mann siktet for drapet.
   
 • I 2001 ble han dømt til 12 års fengsel. I 2003 ble han frifunnet, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham.
   
 • Samme mann (39) ble i juli 2015 pågrepet på nytt og siktet for forsettlig drap. Bakgrunnen for siktelsen er ifølge politiet teknisk gjennombrudd i forbindelse med ny DNA-analyse.
   
 • 17. mars opplyste Gjenopptakelseskommisjonen at saken er gjenåpnet. Det er første gang at en drapssak blir gjenopptatt etter en rettskraftig frifinnelse.
   
 • Saken behandles i Borgarting lagmannsrett fra 16. august til 7. september.

Artikkeltags