Kristin-saken: Tiltalte slet med å forklare hvor en rekke ting hadde blitt av

Brynjar Meling er tiltaltes forsvarer.

Brynjar Meling er tiltaltes forsvarer. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tiltalte i Kristin-saken har tidligere forklart at han hadde med langbukse, genser og en T-skjorte dagen før Kristin Juel Johannessen ble funnet drept. Nå er klærne borte.

DEL

(Sandefjords Blad) (Vi fulgte Kristin-saken med live-oppdateringer. De kan du lese litt lenger ned i saken .)

Dette slet 39-åringen med å forklare, da aktor giret opp et hakk og gikk gjennom klesplagg for klesplagg, og spurte hvor det var. Tiltalte hadde kun ett svar:

– De er borte.

Klærne som er borte beskrives som ganske like bekledningen "Lågendalsmannen" er avtegnet med på fantomtegningen.

39-åringen begynte på sin forklaring tirsdag ettermiddag, men rakk da bare å komme inn på sine aktiviteter i dagene før barnedrapet i Larvik. Blant detaljene statsadvokat Per Halsbog ville vite mer om, var hvilke klær mannen hadde til rådighet under en båttur på Farrisvannet dagen før jenta ble funnet drept.

Da han fortsatte utspørringen onsdag, kom han inn på observasjoner vitner hadde gjort av tiltalte samme dag og kveld. Flere vitner mener det var ham de la merke til på steder som aktor knytter til saken.

Fra forsvarerens side er det varslet at det vil bli problematisert hvor sikre vitnenes beskrivelser er. Advokat Brynjar Meling holdt sin utspørring relativt kort, og virket mest interessert i å nyansere det som hadde kommet fram under aktoratets utspørring.

Vi vil fortsette live-dekningen torsdag klokka 09.00.

Samarbeider om dekningen

Sandefjords Blad, Østlands-Posten og Tønsbergs Blad vil samarbeide om å rapportere fra Borgarting lagmannsrett. Vi vil produsere nyhetsartikler og vi vil direkterapportere fra rettssalen de første dagene.

Har du spørsmål eller kommentarer kan du komme med dem i liveoppdateringen. Bare trykk der det står «kommentar», med en snakkeboble foran. Vi kan ikke love at vi rekker å svare, men vi prøver hvis vi har tid.

NB! For punktvis fakta om Kristin-saken, se nederst i saken.

LES OGSÅ:

– Det er naturlig at han ikke husker alt 

Ikke opplevd nøling fra meddommere i Larvik

Aktor mener innsatsen til Kristins familie kan ha vært avgjørende 

Nå håper Kristins foreldre endelig å få satt punktum

Kristin-saken:

 • Kristin Juel Johannessen (12) fra Hedrum i Larvik forsvant 5. august 1999 da hun syklet for å bade sammen med en venninne i Goksjø.
   
 • Hun ble sist sett cirka klokken 18.40. Da hun ikke dukket opp som avtalt, ble det satt i gang søk.
   
 • Hun ble funnet død klokken 23.30 på Reppesgårdveien på Mørk i Hedrum. Obduksjonsrapporten viste at hun ble kvalt.
   
 • En uke etter ble en 54 år gammel mann pågrepet og siktet. Siktelsen ble frafalt noen måneder senere, og mannen fikk erstatning.
   
 • I mai 2000 ble en 23 år gammel mann siktet for drapet.
   
 • I 2001 ble han dømt til tolv års fengsel. I 2003 ble han frifunnet, da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham.
   
 • Samme mann (39) ble i juli 2015 pågrepet på nytt og siktet for forsettlig drap. Bakgrunnen for siktelsen er ifølge politiet teknisk gjennombrudd i forbindelse med ny DNA-analyse.
   
 • 17. mars opplyste Gjenopptakelseskommisjonen at saken er gjenåpnet. Det er første gang at en drapssak blir gjenopptatt etter en rettskraftig frifinnelse.
   
 • Saken behandles i Borgarting lagmannsrett fra 16. august til 7. september.

Artikkeltags