(Nettavisen) For mange betyr sommer og sol et tett program med festivaler og konsertopplevelser ut i sene sommerkvelder.

Det gjelder også for prinsesse Ingrid Alexandra (19) og prins Sverre Magnus (17) som tok turen til Stavernfestivalen – sammen med pappa Kronprins Haakon (49) og mamma Mette Marit (49).

Stavernfestivalen har imidlertid strenge regler for å skille festglade voksne og ungdommer, noe som bød på problemer for kronprinsfamilien.

Det skriver Se og Hør.

Stoppet av vektere

Da kronprinsbarna forsøkte å gå inn på premium-området på festivalen ble de brått stoppet i inngangen.

– På premium-området er det 20 års aldersgrense. Aldersgrensen på 20 år er absolutt. Heller ikke barn i følge med voksne har adgang her, het det på Stavern-festivalens hjemmesider.

Men det er godt kjent at ingen av parets barn har fylt 20 år, og de ble derfor – etter det Se og Hør erfarer – nektet inngang av festivalens egne, pliktoppfyllende vakter.

Det viste seg imidlertid at reglene kunne brytes, i visse tilfeller.

Etter at livvakter fra Den kongelige politieskorten hadde tatt en prat med vaktholdet på området, fikk de to tenåringene likevel bli med inn til foreldrene og andre festivalgjester.

Sikkerhetsmessig årsaker

Sara Svanemyr, kommunikasjonsrådgiver ved Det Kongelige Hoff, henviste til Politiets sikkerhetstjeneste og deres sikkerhetsvurdering, om hvorfor kronprinsbarna ble sluppet inn på området.

PST bekrefter hendelsesforløpet på festivalen:

– Av sikkerhetsmessige årsaker og etter avtale med politiet, så valgte vi å løse det på denne måten. Det handlet ene og alene om å gjøre opplevelsen til kongefamilien best mulig, slik at de kunne få nyte Stavernfestivalen best mulig, sier festivalens kommunikasjonsansvarlig Jøran Kristensen til bladet.

21. januar fylte prinsessen 19 år, og dagen ble markert med en storstilt feiring. I sommer skal hun jobbe som assistent og miljøarbeider på en skole.