Gå til sidens hovedinnhold

Kultur i helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Innsendt stoff

Klassisk sang i Hedrum kirke

Lørdag inviterer tre unge sangere og pianist til «Italiensk aften» i Hedrum kirke. Sangerne er alle studenter ved prestisjetunge Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo. Det er Håkon Rodvelt Anvik, Sakarias Fredriksen Tranvåg og Filip Natanael Håkestad. Alle tre er fra Vestfold, med Filip Håkestad fra Tjølling som den mest lokale; en tenor og to barytoner.

Pianist er Hans Kristin Ven Røstad, den eneste av de medvirkende som ikke er fra Vestfold. Selv er han utdannet konsertpianist.

Konsertens program vil være hentet fra det ypperste av den italienske opera- og sanglitteraturen; store klassiske perler på rekke og rad. Et gjennomgangstema vil være «Kjærlighet».

De tre unge sangerne holder et meget høyt kunstnerisk nivå og ønsker med denne konserten å vise seg fram for vårt lokale publikum.

– Vi ser fram til å vise det lokale publikum noe av det vi steller med til daglig inne i Oslo, men i litt mindre høytidelige former. For meg er det veldig gøy å kunne gjøre dette i Hedrum kirke, der jeg vet akustikken er utmerket, sier den ene av sangerne, Filip Natanael Håkestad.

Operacafé i Bølgen

– Vi er stolte av å kunne presentere to av Norges flotteste sangere på operakafeer førstkommende lørdag. Sopranen Silvia Moi og mezzosopranen Désirée Baraula er blant våre mest etterspurte og populære operasangere. Silvia Moi har etter hvert en fantastisk liste over roller og oppgaver både nasjonalt og internasjonalt. Hun har gjort utallige roller på Den Norske Opera og Ballett, men har også gjort seg bemerket med prestisjetunge engasjement i utlandet, som for eksempel ved Salzburg-festspillene og ved Komiche Oper i Berlin. Hun spilte også rollen som Papagena i filmen «Tryllefløyten» med Kenneth Branagh. Désirée Baraula er svensk-italiensk, men har de siste årene bodd i Oslo, og vært tilknyttet Den Norske Opera og Ballett. Her har hun gjort mange forskjellige roller. Hennes siste rolle her var som Magdalena i operaens nyoppsetning av Rigoletto nå i høst. Hun sang også under fredsprisutdelingen i 2016. Pianist på operakafeene er en av våre fremste operaakkompagnatører, Marcus Kvits. Han er ansatt som repetitør på Den Norske Opera og Ballett, skriver Magne Fremmerlid i MISK (Musikk i Sandefjord kirke).

Galleri den Gamle Stallen

Susanne Hellum ønsker denne helgen velkommen til det hun betegner som en variert og fin utstilling med kunst og brukskunst i Galleri den Gamle Stallen på Eidstenveien 73. Blant utstillerne er Tone Viksjø, Linda Oloey, Peter Mohall, Charlotte Hellum Wedel Jarlsberg og Njål Kverneland.

– Utstillingen blir i Galleriet men også i huset, forteller Susan Hellum.

Julekonsert i Svarstad kirke

Lardal kantori er kanskje først ut i distriktet med konsert i førjulstiden. Koret, med solister fra Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo, inviterer til julekonsert i Svarstad kirke førstkommende søndag. Programmet vil bestå av tradisjonelle julesanger, noe nyskrevet for koret, og klassiske perler som kan passe inn i en kirkelig julesetting.

Lardal kantori har etter hvert blitt Lardals store kulturelle flaggskip og har gjennom de 18 årene koret har eksistert, gjort seg bemerket både i lokalsamfunnet og utenlands.

– Koret gjester denne adventstiden byen Great Yarmouth i Norfolk i England for 17 år på rad, der koret holder julekonserter blant annet i byens enorme kirke, St. Nicholas Minster. Det er byen med borgermesteren i spissen som er vertskap for besøket. I samme åndedrag skal koret også holde julekonsert i Den Norske Ambassaden i London, noe som er en stor fjær i hatten for koret fra Lardal. Ved søndagens konsert vil Lardal kantori presentere mye av englandsprogrammet på hjemmebane i Svarstad kirke, forteller kantor Kjell Håkestad.

Solister er Sakarias Fredriksen Tranvåg og Filip Natanael Håkestad, som begge er sangstudenter ved Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo. De vil synge dels som solister sammen med koret og dels med egne soloavdelinger/duetter, bl.a. «O helga natt».

Sangelever fra Kulturskolen i Lardal vil også delta. Dirigent er kantor Kjell Håkestad. Lardal kantori består i dag av ca. 40 sangere i alle aldre, og medlemmene kommer fra fylkene Vestfold, Telemark og Buskerud.

– Jeg kan love en konsert fri for kjendiser, glitter og stas. Vi vil gjerne framføre våre kjente og kjære julesanger i usminkede versjoner, kanskje krydret med en og annen diskantstemme på toppen, slik vi tror folk egentlig liker å høre dem. Et av korets varemerker er å synge a cappella, det vil si uten bruk av musikkinstrumenter», sier dirigent Kjell Håkestad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.