Jo, larviksgutten har fått to millioner treff på videoen sin på internett.

- Jeg fokuserte egentlig på å lage lydene. Grimasene kom liksom av seg selv

- Jeg var jeg ikke klar over at den var lagt ut engang, jeg. Ikke før jeg begynte å få masse meldinger av kjente og ukjente som hadde sett videoen.

Lasse Gjertsen har sommerferie fra animasjonsstudier i Volda og er hjemme i Larvik. Han forteller lattermild om hans noe ufrivillige kjendisstatus.

I videoen som har fått navnet «Hyperactive» har Lasse klippet sammen 13-14 ulike lyder han har laget med munnen, med tilhørende grimaser. Dette har resultert i en hysterisk video av grimaser og lyder.

- Kall det gjerne en sammenklippet beatbox, forklarer Lasse.

- Jeg fokuserte egentlig på å lage lydene. Grimasene kom liksom av seg selv, ler han.

- Egentlig laget jeg filmen til et skoleprosjekt for litt over et år siden. Verken jeg eller læreren min var spesielt fornøyd med den. Men så sendte jeg den tilfeldigvis til en kamerat av meg, som syntes den var dødsbra og sendte den videre igjen og vips, så var videoen overalt, fortsetter han ivrig.

Uten at Lasse selv visste det, ble altså videoen spredt ut til flere nettsteder, blant dem youtube.com - et sted der folk legger ut morsomme privatvideoer av alle slag. Bare på dette ene stedet har Lasses video foreløpig fått nærmere to millioner treff siden den ble lagt ut rundt påsketider. På samme sted har den blitt den tredje mest diskuterte filmsnutten noensinne.

Men langestrandsgutten sitter ikke bare og lager ablegøyer. I mange år har han drevet med animasjon.

- Det er tegneserier jeg egentlig lager, og vil drive med videre.

- All denne oppmerksomheten har vel gitt deg noen tilbud?

- Ja, ja, jeg har fått masse forespørsler fra alle mulige deler av verden og fra alle mulige bransjer.

Men Lasse Gjertsen er ikke opptatt av pengene og takker ikke ja til alt.

- Mange vil ha meg med i reklamefilmer. Men det gjør jeg ikke. Det er en prinsippsak, sier han.

Gladere ble han da han fikk henvendelser fra Canal + i Frankrike, flere MTV-kanaler og andre kanaler over hele verden som ville bruke videoen hans.

- Det jo ganske kult, da. Jeg får bare bruke denne kjendisstatusen så mye jeg kan for å bli lagt merke til med det jeg egentlig driver med, sier Lasse.

- Til uka kommer det til og med ei dame fra Italia hit til Norge som ville ha et møte med meg. Og hun kjenner hjernene bak South Park, sier han kry.