Vegvisereren – en hyllest til Aasmund O. Vinje ved Eivind Blikstad

Eivind Blikstad

Eivind Blikstad Foto:

Av
DEL

Innsendt Blikstad er født i Larvik og kommer til Pensjonistuniversitetets litteraturmøte tirsdag 12. november.

Han har vært spaltist i Telemarksavisa og Varden i tillegg til at han var redaktør i Telemark Tidend 2001-2007. Han har gitt ut flere bøker om blant annet historie og kultur. I fjor var han både medforfatter og redaktør for Odds Ballklubbs jubileumsverk, «Helter i sort og hvitt». Han var også hovedredaktør for byleksikonet «Skiensboka» i 2007.

Sammen med fotografene Inge Fjelddalen og Per-Eirik Hekkelstrand har han utgitt «Vegvisereren – en hyllest til Aasmund O. Vinje». Boka er resultatet av en livslang interesse for en av de mest betydningsfulle kulturpersonlighetene Norge har fostret. Ikke bare skrev han et knippe dikt som er med på å danne landets poetiske ryggrad. Han er også grunnleggeren av moderne, norsk journalistikk gjennom sitt eget blad «Dølen». Dessuten var han en benådet samfunnsdebattant og kranglefant, fullstendig upålitelig i pengesaker og forrykt etter damer.

Under møtet i Larvik vil Blikstad avlegge alle disse sidene en liten visitt. For når Vinje er emnet, går tårer og latter hand i hand.

Møtet holdes på Bølgen og er åpent for alle.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags