Terningkast 5: Banker dritten ut av alle!

Seier: Kampen er vunnet, Mr. Myiagi (Trond Fausa Aurvåg) er jublende glad og stolt av sin Danial San (Nils Jørgen «Jøgge» Kalstad, og det er store deler av publikum også. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Seier: Kampen er vunnet, Mr. Myiagi (Trond Fausa Aurvåg) er jublende glad og stolt av sin Danial San (Nils Jørgen «Jøgge» Kalstad, og det er store deler av publikum også. (Foto: Peder Torp Mathisen)

Artikkelen er over 8 år gammel

Kruttårnteateret med ny sommersuksess – Karate Kid en herlig kruttårnsk komedie.

DEL

Den fuktigste junikvelden til tross – sommeren kan begynne. Kruttårnteateret har slått opp latterdøra og de originale Karate-Kidsa, Ralph Maccio og Jaden Smith, kan bare gå og legge seg. «Jøgge» banker dritten ut av begge!

Like sikkert som tidevannet kommer Kruttårnteateret tilbake år etter år. Hver gang bedårer, bejaer og begeistrer de oss med klassiske historier de vrenger, vrir, snur og herjer med.

Denne gangen med «Karate Kid», en herlig «røre» av den klassiske filmen om veikingen Daniel fra 1984, og Harald Zwarts film med samme tittel fra 2010.

Mamma’n til kartategutten Daniel (Nils Jørgen «Jøgge» Kalstad) fra Holmenkollåsen har fått IT-jobb i Kina, og stakkars overvektige Daniel får ikke noe valg. Han må bli med. Snart forelsker han seg i Elisabeth Su (Lena Kristine Ellingsen), en dame som også Johnny (Christian Greger Strøm) fra Cobragjengen er forelsket i.

Den håpløse kjærligheten ender med grisebank for Daniel, og lykken finnes hos den gamle læremester Mr. Myiagi (Trond Fausa Aurvåg). Mamma (Christian Skolmen) som sliter med konstant diaré, glemmer snart sin Daniel og gifter seg med Dumåikkjesino til Konami og får snart tre små kinesere.

Loddet er kastet, og Daniel må «fight for his honor» mot Cobra Kai og gjengen hans.

Og om Daniel takler brasene får du se selv.

For det er ikke noe å lure på. Om intensietetn, galskapen, underbuksehumoren og det absurde er litt mer fraværende i år enn de to tidligere somrene, er dette fantastisk teater. De klassiske senene fra Karate Kid-filmene kjenner vi igjen, og kampsenene i slow motion er ubetalelig morsomme og bør spikres på veggen for all ettertid.

«Jøgge» er som støpt i hovedrollen som Daniel San, Trond Fausa Aurvåg har alt et kruttårnsk teater krever, Christian Skolmen er herlig keitete både som mamma og Cobra Kai, og Lena Kristine Ellingsen utfyller den mannlige overvekten perfekt både som sørlandsk Elisabeth Su og som steindum karateelev. Og Christian Greger – endelig en slem rolle med et harrystempel han må leve sommeren over med.

De skaper Norgeshistorie innenfor teaterkunst hvert år, og det er bare å takke for at de vil komme igjen år etter år.

Ikke rart Bernard Arnø, billettselger for en kveld, opplevde skikkelig kjærlighetssorg der han bivånet det hele fra første rad.

Se stor reportasje i ØPs papirutgave lørdag.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags