Nærmiljøutvalget for Berg skolekrets ønsker velkommen til bygdedag søndag 2 september. Arrangementet er et samarbeid mellom alle frivillige lag og foreninger i området, skolen, kirkene og barnehagene, og foregår i Berg arbeidskirke og ved Berg skole.

Bygdedagen er et felles løft, der målet er å skape et inkluderende og sosialt miljø rundt aktiviteter for alle. Dagen starter med gudstjeneste i arbeidskirken kl. 12.00. Dette er et samarbeid mellom Berg menighet, Brunlanes Frikirke og speidergruppene. Det blir høytidelig åpning av arrangementet, og mulighet til å se de nyoppussede lokalene til ungdomsklubben Guts.

Fra 13.15 blir det aktiviteter i skolegården og utenfor kirken; klatrevegg, hest og vogn, bueskyting, luftgeværskyting, terrengløp og hoppeslott. Utover dagen blir det også fotballkamper for både barn og voksne. I kampen om trofeet for voksne handler det om de små bygdenes heder og ære. Skulle Nevlunghavn slå Helgeroa, blir det anledning til revansje i tautrekkingskonkurransen etterpå.

Det serveres kake, men folk oppfordres til å ta med mat og drikke selv. Grillene er varme fra ca 13.15. Stoler og evnt bord må også medbringes. Her er det fellesskapet som sammen skaper en fin dag!

Nytt av året er kåringen av årets sambygding. Her finnes det mange gode kandidater, og valget har falt på en av dem som legger ned utallige dugnadstimer for å skape liv og glede utpå neset.

Vi håper mange finner veien til kirken og skolen på søndag! Det er en fin anledning til å komme sammen og skape trivsel. Nærmiljøutvalgets mål er å jobbe for et inkluderende, trygt og trivelig oppvekstmiljø rundt Berg skole, og bygdedagen er et av virkemidlene. Som rektor, og leder i nærmiljøutvalget, Guro Rimstad sier; hele bygda kan være med på å gi hvert barn gode oppvekstvilkår.