– Jeg fikk nettopp en telefon fra Gunnar Berven, som har 55 vikingdrakter og 400 caper. Disse vil han donere til spelet! Det er helt fantastisk! Jeg ble så glad, sprudler initiativtaker og manusforfatter Anita B. Hovd.

– Nå kommer kostymegruppa i gang på en herlig måte, og kan ha klare drakter til solistgruppa «Havfruene», som allerede begynner å øve på det nykomponerte korverket til «Nesjavisur».

Siv Ingebretsen, dirigenten til Havfruene, har hørt gjennom øvings-cd-ene og fått notene til verket. Hun gleder seg til å dele entusiasmen med resten av damene. Særlig fikk hun god inspirasjon på et møte med komponist Guttorm Guttormsen, der han levende gikk gjennom hele verket og sa litt om hvordan han ser for seg at det kan gjøres.

Stiller opp for Brunlanes

– Jeg sitter i styret i Visit Brunlanes og synes det er moro å kunne bidra litt, sier Gunnar Berven som kjøpte alle kostymene av Laila Leknes for 15 år siden.

Han lover også at det skal skje mye annet i Brunlanes den helgen spelet skal være.

Laila Leknes, som opprinnelig sydde disse kostymene til Spelet om Olav Tryggvason og Spelet om Hagbart og Signe, er i hundre over at de skal brukes igjen.

– Jeg stiller meg til disposisjon for kostymegruppen. Disse kostymene er litt livsverket mitt, smiler hun.

Kostymeansvarlig Marianne Aares har allerede med seg 10 damer fra Tvedalen, Helgeroa, Havna og Stavern og verker etter å komme i gang.

– Deg vil vi gjerne ha med, jeg kan jo nesten ikke sy selv, ler hun.

– Og du må være med i spelet, legger Hovd til.

– Jeg tar gjerne en rolle. Synge kan jeg også gjøre, men ikke godt, smeller det kjapt fra Leknes.

Gleden ved overrekkelsen av kostymene denne uken er en god start for arbeidet som skal gjøres framover.

Stort lokalt spel

Nesjarspelet er tenkt som fire forestillinger utendørs, med premiere sankthansaften 2016.

– På regi har vi fått med oss Tom Hansen fra Brevik og musikken lages av Guttorm Guttormsen som jobber ved Teater Ibsen, forteller Hovd som selv har skrevet manus.

Hele produksjonen gjøres i samarbeid med Nesjar 2016, som er hovedgruppen for markeringen av slaget.

– Engasjement og eierskap blant folk er viktig. Vi skal ha det moro og dette skal bli bra, slår hun fast.

Kanskje kan engasjementet og gleden rundt Nesjarspelet tas videre til en fast teatergruppe.

Men først er det mye jobbing fram mot spelet som allerede har fått en pangstart med donasjonen av en mengde flotte og fargerike kostymer.