Styrker kvinneandelen

Løfter Larvik: Anne Andersen fra Halsen og Hilde Sannerholt fra Brunlanes går inn i Løft Larviks styringsgruppe. Foto: Nils-Erik Kvamme

Løfter Larvik: Anne Andersen fra Halsen og Hilde Sannerholt fra Brunlanes går inn i Løft Larviks styringsgruppe. Foto: Nils-Erik Kvamme

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Andersen og Hilde Sannerholt går inn i Løft Larviks styringsgruppe. De brenner begge for Larviksamfunnet.

DEL

Enkelte kritiske røster påpekte den skjeve kjønnsbalansen da Løft Larvik dukket opp som trollet av esken lørdag for 14 dager siden. Det mener Løft-general Nils Røsholt var litt tilfeldig, og understreker at meningen alltid har vært å involvere flere kvinner, også i ledelsen.

– Det var noen menn som snakket sammen i den spede begynnelsen. Men poenget hele veien har vært å få kvinneandelen opp. Og nå er vi i gang, sier Røsholt som mener de to første kvinnene har egenskaper som vil styrke styringsgruppa.

Flere kvinner: Nils Røsholt påpeker at det hele tida har vært meningen å styrke kvinneandelen i Løft Larvik.

Flere kvinner: Nils Røsholt påpeker at det hele tida har vært meningen å styrke kvinneandelen i Løft Larvik.

Moro å si ja

Hilde Sannerholt driver Løktørka AS på Holhjem, er aktiv med i Torsdagstanken og medlem av Larvik Næringsforening.

– Jeg er innflytter fra Skien og gründer, og har alltid hatt lyst å engasjere meg i Larviksamfunnet. Det er moro å si ja til en så kreativ gruppe med et så sterkt eierskap til byen sin, sier Sannerholt som egentlig er sykepleierutdannet og har bodd i Brunlanes en del år.

– Jeg kan litt om nettverk og vet hvor viktig det er å være åpen og utadvendt, sier Sannerholt og føyer til:

– Og det blir ikke greie på noen hvis man ikke engasjerer seg.

Det kan Anne Andersen skrive under på, og jubler over at det endelig skjer noe i byen.

– Jeg heier på folk som vil noe i Larvik, og vil gjerne bidra til å utvikle kommunen vår videre, sier Anne Andersen som er daglig leder av iVekst og medlen av Halsens IFs hovedstyre.

Passer for alle

Hun har allerede merket engasjementet fra folk på gata over det nye prosjektet Løft Larvik.

– Ideen rundt prosjektet favner alle og passer for alle. Her ønsker vi å hente fram hverdagsheltene og heie på gründerne. Løfte alle som vil bidra til å gjøre kommunen vår enda bedre. Det har jeg lyst å være med på, sier Anne Andersen.

Løft Larvik fikk sin offisiell dåp mandag 19. oktober, og nærmere 100 mennesker meldte seg til tjeneste etter kick off på Sanden. Disse er nå fordelt på fire grupper: Mologruppa, Vannfestivalgruppa, Folkefestgruppa og Prøvebo-Larvik gruppa.

– Nå skal styringsgruppa sørge for at gruppene kommer i gang og organiserer seg selv. Vi skal bidra til å skape den gode stemningen. Og jeg kan love at vi er godt i gang, smiler general Røsholt.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags