Gå til sidens hovedinnhold

Ble klappet inn i 70 nye år

Stavern-Agnes Musikkorps feiret 70-årsjubieum

Artikkelen er over 6 år gammel

Skulle det være at noen av veteranene i Stavern-Agnes Musikkorps skulle ha tenkt på å gi seg, er nok de planene skrinlagt etter lørdagens suksessfulle jubileumsfest.

Det Grønne kalles de bare på folkemunne, og Stavern-Agnes Musikkorps har på mange måter blitt selve symbolet på store begivenheter for innbyggerne i Stavern.

– Du kan jo bare tenke deg 17. mai uten korpset, det ville vært tragisk, sier publikummer Ivar Karlsen.

– Stavern-Agnes Musikkorps er så viktig for byen vår at man selvfølgelig stiller opp når de jubilerer. Det er en stor glede å høre dem hver gang de spiller, sier han.

Jubileumsfest

Og ekstra hyggelig ble det nok denne lørdagsettermiddagen i Fredtunhallen.

I motsetning til hva man skulle tro ut ifra Østlands-Postens vinkling på fredag, var det nemlig ikke leder, Brit A. Stensgaard som fylte 70 år denne lørdagen, men hele korpset.

Som seg hør og bør ble det beste fra flere musikalske verdener hentet fram for å markere at de har holdt stann helt siden Agnes Musikkorps og Stavern ungdomskorps ble slått sammen i 1945.

Og det ser ikke ut til å bli noen stopper på det hele med det første, skal man tro musikere og publikum i alle fall.

– Vi trenger korpset i Stavern, og du ser jo bare på folkemengden her i dag at de er ønsket, sier Ivar Karlsen.

Variert program

Publikum fikk som sagt servert musikk fra flere ulike sjangre.

Det var storbandlåter, musikk fra «Nøtteknekkeren», marsjer, egenkomponerte verk av dirigent Thor Petter Thomosen og populærmusikk med solistene Maria Merete Trøen og Pål Anthonisen i spissen.

Og han som geleidet publikum gjennom det hele, var konferansier Jon Kleven Enger.

– Jeg elsker korpsmusikk så det er en stor glede for meg å kunne stå her og fortelle litt om nettopp det til dere mellom hver låt, smilte han.

Dirigent i 43 år

Selv om det lenge har vært snakk om at det er for lite interesse for korps der ute blant folket, ser dirigent Thor Petter Thomsen optimistisk på framtiden.

– Selvfølgelig skulle vi ønske at det var større interesse for korps enn det er, og vi har ledige plasser på samtlige instrumenter, men jeg har ingen planer om å gi meg og det har heller ikke de musikerne som er her i dag, sier han.

– Selv etter 43 år som dirigent, og 50 år i korpset, er jeg ikke lei. Det sier en hel del om miljøet her i Stavern-Agnes Musikkorps. Det er klikkfritt og alle er velkomne, det er utrolig moro å få drive med dette, sier han.

Thomsen hadde også komponert et eget stykke til jubileumskvelden, på oppdrag fra korpset. Stykket hadde fått navnet «Stemninger», og nettopp det var riktig ord for å oppsummere kvelden i Fredtunhallen også. Riktig nok i entall og med positivt fortegn. Det var rett og slett utrolig god stemning. Måtte den vare i mangfoldige år framover.

Kommentarer til denne saken