Konkurranseinstinkt og tempo på spillkveld

Retro stil: Gammeldagse bordspill og musikk med hammonorgel var det som skulle til for å sette stemninga på Sanden da Kjetil Bjørke (t.v.) og Torsi Løkstad rigget opp spillkonseptet Analog.

Retro stil: Gammeldagse bordspill og musikk med hammonorgel var det som skulle til for å sette stemninga på Sanden da Kjetil Bjørke (t.v.) og Torsi Løkstad rigget opp spillkonseptet Analog. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gamemastere inviterte til spillkveld på Bølgen for alle aldre. Høyt spenningsnivå, vinnervilje og konkurranseinstinkt var stikkordene.

DEL

– Det er noe med å kunne se motstanderen i øynene og møtes rundt noe fysisk, sier gamemaster Torsi Løkstad.

Han og partner Kjetil Bjørke er grunnleggerne bak spillkonseptet Analog. Interessen for retro bordspill er enorm hos de to, og det ble fort et samleobjekt.

– Vi har vel 25 bordspill her i dag. Alt fra skikkelig gammeldags retro til litt nyere spill med gammel historie som ligger i grunnen, fortsetter Bjørke.

De startet i undergrunnen i Oslo, hvor de inviterte kompiser med på hemmelige spillkvelder. Derfra har de utviklet sitt eget konsept som de hovedsakelig driver i et kulturhus i hovedstaden.

Stilig konsept: Chanette Hoffmann Fyhn (t.v.) og Linn-Ida Ellingsen hadde "shuffel puck" som favoritt. - Det er utrolig gøy, bortsett fra når jeg taper, ler Linn-Ida.

Stilig konsept: Chanette Hoffmann Fyhn (t.v.) og Linn-Ida Ellingsen hadde "shuffel puck" som favoritt. - Det er utrolig gøy, bortsett fra når jeg taper, ler Linn-Ida. Foto:

LES OGSÅ: Nå kan du lære curling på Torget

 Lett å lære, lett å spille

Kjetil og Torsi beskriver bordspillene som ferdighetsbaserte spill med enkle regler.

– Det er lett å lære seg, og man får så adrenalin av å spille sammen med litt tempo. Det blir noe helt annet enn å sitte med nesa i mobilen. Man gjør noe sammen, forklarer Bjørke.

Spillene har de samlet selv, funnet i bruktsjapper og fått via en samarbeidspartner. De representerer flere verdensdeler, og har blitt virkelige samleobjekter for duoen.

Spillglade: Jan Tore Berg (t.v.), Jan Ivar Nyquist og Hege Solli Berg under en omgang med crokinole. De er alle godt interesserte i brett- og bordspill, og mener det er et perfekt sosialt arrangement.

Spillglade: Jan Tore Berg (t.v.), Jan Ivar Nyquist og Hege Solli Berg under en omgang med crokinole. De er alle godt interesserte i brett- og bordspill, og mener det er et perfekt sosialt arrangement. Foto:

– Det er noen skikkelige klassikere her, som de gamle Stiga ishockey- og fotballspillene. De vekker garantert minner, smiler Kjetil.

– Vi kan si at det er stor variasjon, men fellesnevneren er at det foregår fysisk, man kommer seg opp av stolen, legger Torsi til.

LES OGSÅ: Spillkveld med DJ og tilbakeblikk

Ivrige gjester

De fleste besøkende tok seg en runde for å sjekke ut alle spillene, da ble det fort noen favoritter.

– Pucket. Man har åtte runde klosser hver, og skyter de via en strikk, gjennom et hull i midten, og over på motstanderens side. Det er utrolig gøy! sier Jan Tore Berg.

Han og Hege Solli Berg snublet over arrangementet da de var i Bølgen. De ble værende for å sjekke det ut.

– Vi kom ved en tilfeldighet, men dette er så kult. Vi spiller mye brettspill og slikt hjemme. Dette er en morsom måte å være sosial på, sier Hege.

Høyt tempo: Kompisene Anders Larsen (t.v.) og Tommy Andersen gir spillkvelden en tommel opp. - Skikkelig bra med mye variasjon, man får sosialisert seg, sier Tommy.

Høyt tempo: Kompisene Anders Larsen (t.v.) og Tommy Andersen gir spillkvelden en tommel opp. - Skikkelig bra med mye variasjon, man får sosialisert seg, sier Tommy. Foto:

Sammen med kompisen Jan Ivar Nyquist spiller de Crokinole, et knipse-spill som kan minne om curling.

– Jeg har noen av disse bordspillene hjemme, pluss en del brettspill. Det er en hobby, og det er jo så mye bedre enn å sitte foran kassa hjemme, smiler spillentusiasten Nyquist, som til sammen har over 300 spill hjemme.

– Det bringer fram minner. Ishockey eller fotballspillene er jo rein nostalgi. Jeg liker å vinne, og hu synes det er irriterende, ler Jan Tore og peker på Hege som bekrefter.

De to gamemasterne, Kjetil og Torsi, er fornøyde med arrangementet i Bølgen, og håper de kan gjenta senere.

– Alt her i kveld er analogt, til å ta og føle på liksom. Stemninga også, så klart, gliser Bjørke til slutt.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags