Brannfakkel fra Tumyr

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

- Politikerne må sette foten ned, sa Arne Tumyr under sitt foredrag fra sin egen bok «Vardene brenner!» i bibliotekets kjeller lørdag.

DEL

Tumyr kastet med boken sin en brannfakkel inn i innvandringspolitikken.

- Politikerne klarer ikke å få kontroll på innvandringen. Innen noen tiår kommer Europa til å være under islamsk herredømme om alt fortsetter slik det gjør nå, understreket Tumyr i sitt bokforedrag på Larvik bibliotek.

De syv tilhørerne som hadde tatt veien til biblioteket og Tumyr i snøværet, var etter foredraget ivrige etter å stille spørsmål til forfatteren og den tidligere Nybrott-redaktøren.

Da Tumyr var redaktør i Nybrott på 1970-tallet var Hall Trøan Galåen rådmann i Hedrum.

- Vi er gode venner, sier Arne Tumyr, henvendt til kameraten Galåen.

- Jeg var først rådmann i Hedrum, før sammenslutningen. I 1990 ble jeg pensjonert, og jeg er spesielt interessert i at det skal bli fred i verden, sier Galåen.

- Vi må finne fram til felles menneskeverdier til å tro på. På tvers av religionene, i forhold til hvordan vi skal kunne leve ammen, sa en av tilhørerne.

- Da vardene ble tent i gamle dager, varslet flammene uro, at det var kommet uro til landet. I vår tid er det etter min mening en ukontrollert innvandring fra islamske land, som representerer uroen i landet. Dette kan gjøre at muslimene blir i flertall ved neste tusenårsskifte. Jeg mener og står for at islam er et totalitært religiøst system, sier Arne Tumyr, som i boken også tar for seg negative sider ved kristendommen og jødedommen.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags