«Bukkene bruse» på somalisk

Eventyr på andre språk: Disse barna fikk høre eventyret «Bukkene bruse» på somalisk. Det er Barwago Ibrahim Ali (t.v.) som leser. Mevlyde Krasniqi leste senere det samme eventyret på albansk. (foto: Bjørn Jakobsen)

Eventyr på andre språk: Disse barna fikk høre eventyret «Bukkene bruse» på somalisk. Det er Barwago Ibrahim Ali (t.v.) som leser. Mevlyde Krasniqi leste senere det samme eventyret på albansk. (foto: Bjørn Jakobsen)

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Morsmålsdagen blir for første gang markert i Larvik i dag.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

På Larvik bibliotek blir dette fram til i ettermiddag markert med eventyr, sang og musikk på mange språk.

Eventyret om «Bukkene bruse» får en ny dimensjon når det i dag framføres på seks forskjellige språk. Og det var mange lydhøre barn som fikk med seg den første eventyrstunden i formiddag, som en del av morsmålsmarkeringen.

Barn og ansatte ved Verdensmesteren er til stede, i tillegg til at noen barnehager med tospråklige assistenter deltar på de ulike aktivitetene utover dagen.

– Her er det eventyr på somalisk, albansk, arabisk, kurdisk, polsk, litauisk og vietnamesisk. I tillegg sang og musikk på minst like mange språk. Det er også mulig å få skrevet navnet sitt med andre skrifttegn. Mange av barna syntes det er moro å se navnet sitt skrevet på arabisk, sier leder for de tospråklige assistentene i barnehagene, Gro Svolsbru.

Flere barnehager og skoleklasser velger også å legge lunsjen sin til biblioteket denne dagen, samtidig som de får underholdning på mange språk.

Den internasjonale morsmålsdagen ble etablert på UNESCOs generalkonferanse i november 1999. Siden 21. februar 2000 har morsmålsdagen vært markert i en rekke land for å fremme kulturelt mangfold og flerspråklighet.

Larvik kommune er spesielt invitert til å markere denne, blant annet fordi kommunen er plukket ut til å lage et nettsted for somaliske morsmålslærere knyttet til nettstedet www.morsmal.no, forklarer Svolsbru. Larvik kommune har fått ansvaret for å utvikle den somaliske delen av nettstedet.

I forbindelse med markeringen hadde biblioteket også tatt inn ekstra bøker på persisk, thai, polsk, kurdisk og farsi.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags