BYBLOGGEN: Nansetgata-alternativet er spennende

Ta turen: Det kreative Hjørnet har mye å by på.

Ta turen: Det kreative Hjørnet har mye å by på. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SkråblikkDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I disse tider snakkes det mye om Kongegata-alternativet og Indre havn-alternativet. Men det handler om plassering av jernbanestasjon. Den diskusjonen kommer vi til å høre mye om, men hva med Nansetgata-alternativet?

Da snakker ikke jeg om plassering av jernbanestasjon, det får andre ta seg av, men om det nye kunstkollektivet som denne torsdagen åpnet brukskunstbutikk på et hjørne i Nansetgata. Det Kreative Hjørnet.

Tidligere har nesten all utstillingsvirksomhet her i distriktet foregått i Stavern. For det meste.

Men nå har 30 aktører kastet seg på ideen fra Paal Espen Wingaard som leder Larvik By.

28. januar kom han med ideen. 19. april åpner 30 forventningsfulle sjeler en butikk full av inntrykk. Og alle er originaler.

At det har vært jobbet hardt har jeg registrert på min nabo. Hun har flydd rundt som en veps den siste tiden. Forberedt sitt bidrag mellom småbarnsoppgaver og hva enn annet hun får unna gjennom dagen.

At gjengen som starter opp er både forventningsfulle, spente og ivrige er ikke så rart.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Det gamle kulturhuset blomstrer

Håpet er at publikum og kunder også er nysgjerrige, spente og kanskje lar seg inspirere til å kjøpe noe som kan glede både sinn og hus i mange år framover.

At byen, og ikke minst sentrum, får et galleri med bredde skulle bare mangle. Samtidig er det gledelig at alle aktørene er lokale og representerer et spenn fra amatører til mer profesjonelle.

Grepet som er tatt av lederen av sentrum er både enkelt og genialt. Utfordre folk, gi de rom og mulighet, og det skjer nesten alltid noe spennende og godt.

I alle fall når det kan realiseres raskt, uten lange planprosesser og muligheter til å komme med alle mulige motforestillinger. For det er vi gode til.

Det kommer nok noen som påpeker at ikke alt i denne butikken er kunst, eller at det ikke er utdannede kunstnere. Men slike negative folk finnes i alle hendelser. De skal man bare ikke bry seg om.

Toget har ikke gått for noen av alternativene til plassering av jernbanestasjon, men i Nansetgata er i alle fall et kunstkollektiv på skinner. Ta turen, den er garantert en mer estetisk opplevelse enn en togtur gjennom Larvik noen gang kommer til å bli.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Bry deg om andre #goist

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken