Her om dagen kjørte jeg forbi Munken på kveldstid, og ble forundret over alle folkene som kom ut derfra. Voksne og barn, på vei hjem fra noe.

Jeg har vanligvis god oversikt over arrangementer her i byen og stusset litt. Hva hadde skjedd der? I det gamle kulturhuset?

Det var selvfølgelig teateraktivitet. Barn og unge som hadde vært på kurs, eller øvelse, og voksne som hentet. Slik voksne ofte gjør.

For i Teaterhuset Munken, som det nå heter, er det virkelig mye aktivitet.

I neste uke er det avslutningsforestilling for et Musikalkurs som har rullet og gått en del uker.

Senere i uken kommer Studio Nille tilbake til sin tidligere scene med forestillingen «Danselyst».

De vil ta med elevene sine tilbake til der de var før, før Bølgen ble bygd. Det store kulturhuset som mange trodde skulle bety døden for gamle Munken.

LES OGSÅ: Da han droppet dansen på Calle

Men borti Storgata har ivrige entusiaster sakte, men sikkert bygd et teatermiljø av det produktive og aktive slaget. De har bygd en scene som stadig lever og leverer forestillinger. De har skapt en intimscene i foajeen og de har et frivillig apparat som står på så det holder.

I løpet av april tilbyr huset de to forestillingene i neste uke altså, og en kabaret i slutten av måneden.

I tillegg er det åpne pop-up-kurs i både yoga og teaterbevegelse på listen over de mer åpne aktivitetene.

Og om ikke det er nok så foregår det øvelser for flere teatergrupper under paraplyen til Larvik barne- og ungdomsteater der hver uke.

Samt en åpen kafé på ettermiddag de fleste ukedager. En kafé som samler teaterfolk og skoleungdom.

Et levende treffsted for husets brukere, og andre som er nysgjerrige.

Munkens død etter Bølgens åpning ble heldigvis ikke resultatet.

Snarer tvert imot. Nå har man fått enda et kulturhus i byen. Et hus der frivilligheten står i sentrum og der teatergleden blomstrer.

At det fremdeles er masse folk på vei ut og inn av Munken på hverdager og helger er et godt skue. Det viser at byen tåler flere kulturelle møteplasser og flere scener. Da passer det å gi en ekstra honnør til alle de frivillige som holder dette huset oppe. Og de som skaper aktivitet andre steder.

LES OGSÅ: BYBLOGGEN: Kjør kollektivt, for syns skyld