Denne uken er kulturens festuke i Larvik. Ikke for å si at ikke alle uker egentlig er kulturelle festuker i en kommune som byr på arrangementer jevnt og trutt gjennom hele året, men denne uken er spesiell. Her kan man telle opp mot 100 arrangementer på en uke. Alt fra gedigne show, via klassisk nytelse til tradisjonelle quiz. Mellom alt dette et utvalg lokale aktører som fyller scener, samtidig som andre har sine felles øvelser mot opplevelser som skal komme senere.

Larvik har mye å by på i sitt eget kulturliv, og byr samtidig på flere nasjonale og internasjonale artister.

Vestfold arrangere sin litteraturuke med en mengde arrangementer for de litterært interesserte denne uken. Flere gode arrangementer er lagt til Larvik. I Bølgen på tirsdag kunne man oppleve en fantastisk forestilling, «Murmures des mur», der man ble helt bergtatt av uttrykk man ikke ser så ofte. Her var det i samarbeid med andre kulturhus gjort mulig å hente inn en internasjonal forestilling. Hit, til lille Larvik.

I dag kommer Oslo-Filharmonien med en standard man sjelden opplever. Og i morgen er det selveste Kulturnatta. Da syder sentrum av arrangementer. Over 70 opplevelser i alle sjangre. Alt på en og samme dag. For alle aldre, og så godt som gratis.

Det er dagen da folk valfarter ut i byen. Ut av sofaen for å oppleve hva Larvik har å by på.

Kulturnatt er årets fest både for kulturlivet som jobber gjennom hele året, og for publikum som støtter opp om det lokale og som gjerne sveiper innom noe nytt som de ikke har sett eller hørt før.

Her dukker det opp kor og korps, kunstnere, utrolig dyktige musikkelever fra videregående, kulturskolens mange aktiviteter krydrer dagen og kvelden.

Det deles ut kommunale hederspriser til de som virkelig fortjener det, og unge skribenter får priser av æresborger Ambjørnsen.

Mellom alt dette spilles det klassisk musikk, rock, punk og teater.

Hele sentrum er en opplevelse og det viktigste man kan ha i bakhodet er at ikke alt skjer i Bølgen. Her har vi rike kulturopplevelser på andre gode scener også. I Teaterhuset Munken, i Sliperiet, på Mikrobryggeriet, museet, Herregården, kirken og andre steder.