Gå til sidens hovedinnhold

BYBLOGGEN: Dagen da kulturlivet overøser oss

Artikkelen er over 4 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Lørdag skjer det igjen. Det er Kulturnatt i Larvik og byen syder av lyder og inntrykk, folk på scener og folk som publikum. Man rusler rundt, får med seg noe, går glipp av noe. Og skravler med mange.

Med Kulturnatt, den andre lørdagen i november hvert år, har kulturlivet i Larvik skapt sin egen festdag. I tillegg til alle festene de skaper gjennom året, med sine forestillinger, utstillinger, konserter og ikke minst sin bredde og sitt mangfold.

For det skal man vite, Larvik har et særdeles aktivt kulturliv. Selvfølgelig gjør et attraktivt kulturhus en del av jobben. De sørger for at nasjonale og internasjonale artister, ikke bare kommer hit, men gjerne vil komme tilbake.

Det snakkes landet rundt om Bølgen, både selve kulturscenen og galleriet.

Les også: Det viktigste er å fortelle hva du kan oppleve

Noen artister elsker den store salen, andre har falt pladask for den mer intime Sanden. Kunstnere drømmer om å få stille ut i det flotte galleriet.

Men det er de andre, de utenbys. Dem om det. Vi tar de imot, og vet samtidig ta vi har så mye eget å by på, ikke bare lokalene.

Akkurat det vises til fulle på Kulturnatt.

For kulturnatta handler ikke om de artistene som turnere land og strand rundt. Det handler ikke om de som koster skjorta å oppleve. Det handler om alle her i Larvik som skaper kultur gjennom hele året. De som øver, de som maler, de som skriver og de som danser. Kulturnatta handler om grunnfjellet id et norske kulturlivet. Alle de som gjerne vil opp og fram og ut, og alle de som er stolte av, og fornøyde med, at de skaper noe. Noe som andre igjen kan oppleve og glede seg over.

Les også: Av og til koster det ingenting

Hva tenker du på når du hører ordet kultur? Tenker du på teater og opera, fotball og rockemusikk? Kanskje tenker du på museer eller bibliotek? Eller tenker du på norsk kultur som det vi har av felles verdier og holdninger, og at Norge har blitt et flerkulturelt samfunn?

Tar du deg en runde på Kulturnatt, så får du med deg det meste Larvik har å by på. Her er det skatere i Skatehallen, kunstnere i gallerier, kor, korps og band på scener vi kjenner og scener vi ikke er vant til. Og det er teater i Teaterhuset, og mye mere. Men mest av alt er det publikum. Folk over alt. Folk som vil oppleve og la seg begeistre. For uten publikum blir det stusslig å være aktør. Heldigvis har vi et godt og nysgjerrig publikum i Larvik.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.