Dafting – den nye folkesporten?

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

En gjeng larviksgutter har funnet opp sin egen yndlingssport – dafting. Med en god porsjon humor og ironi skal de med en kombinasjon av daffing og rafting flyte seg inn til å bli den nye folkesporten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Vi er ikke de første som gjør dette her. Daftingsporten har lange tradisjoner, bare se på Moses som lå og fløt på Nilen i en stråkurv, forteller Andreas Gilhuus.

Det er lørdag formiddag, stedet er Bergselva ved Gunnars Verksted. Gilhuus står sammen med kameratene Ståle Tveita, Christen Gran og Mats Leander i våtdrakt og skåler i sjampagne.

– Det har blitt en tradisjon å skåle i sjampagne før vi setter utfor. Dette skal være en kosetur med fokus på hyggelige naturopplevelser, smiler Gran.

Tre meter bak gjengen ligger det fire gummibåter klare til dyst.

– Dafting er et ord og en sport vi har funnet på, og er en kombinasjon av daffing og rafting. Kall det gjerne rafting i horisontal retning. Her skal det gå minst mulig energi til spille, forteller guttene som snakker bekymret om dagens desidert største utfordring – fossen i Bergselva med en fallhøyde på drøyt to meter.

– Så vi snakker altså om rafting på meget lavt nivå?

– Så absolutt ikke, bryter Ståle Tveita inn.

– Dette er ikke rafting på lavt nivå, men dafting på høyt. En betydelig forskjell.

Første gang dafterne kastet seg uti med gummibåtene, var i Akerselva i desember. Da var det ikke få nysgjerrige som kom bort og lurte på hva slags utdrikningslag dette var. Men guttene har stor tro på at om noen år vil dafting være verdenskjent

– Vi krangler litt med Wikipedia, som ikke vil godta ordet dafting. Men det er kun midlertidig, de må nok gi seg når dette virkelig blir stort. Vi burde vel registrert grenen i Norges idrettsforbund også, hadde det ikke vært for at dette er så langt fra en konkurranseidrett man kommer, ler Leander.

– Vi har lagt ut en video på youtube som allerede har fått endel treff. Planen er å lage et helt konsept, der vi arrangerer pakketurer til de roligste elvene i landet. En vakker dag kommer dette til å ta helt av, lover Gilhuus.

– Hvorfor?

– Fordi dette er en idrett for alle. Kjøp en gummibåt til 90 kroner og en sjampagneflaske til under hundrelappen, og vips så er du klar, reklamerer han.

– Og ta gjerne med en god bok som du kan lese på ferden.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags