De bruker gladelig to uker av sommerferien til å utvikle seg enda mer som dansere.

– Dette har ikke vært noe vanlig dansesamling, men vi er så heldige å ha blitt plukket ut til å være med på et talent- og formidlingsprosjekt fra Den Norske Opera & Ballett, hvor ungdommer i hele Norge blir plukket ut til å være med på dette prosjektet som varer hele høsten, hvor vi til slutt skal sette opp en forestilling på Operaen i desember. Vi er veldig stolt av å få være med, forteller de to.

Høyt nivå

Prosjektet muliggjør at barn og unge som viser et usedvanlig engasjement, talent og iver kan videreutvikle sine evner og sitt kreative uttrykk over en lengre tidsperiode.

Prosjektet heter «På tå hev – ut i landet»

– Vi er blitt behandlet som profesjonelle dansere disse to ukene. Vi har trent 7 timer hver dag. Det har vært slitsomt, vanskelig, inspirerende, lærerikt, spennende og veldig gøy. Vi har lært utrolig mye og vi har utviklet oss masse som dansere. Vi har fått en mye større forståelse for hvordan en profesjonell danser har det og hvor mye hardt arbeid det ligger bak en dyktig danser.

Flere samlinger

En gang i året velges maksimalt 20 elever ut gjennom kreative workshoper som tilbys til mer enn 200 elever fordelt på skoler i landet. Lotta og Nora fra Larvik kom gjennom nåløyet denne gangen.

– Vi skal tilbake til Kristiansand en helg i september, hele høstferien, en helg i november og i desember skal vi trene og på Den Norske Opera med flere profesjonelle dansere og sette opp en forestilling der 21. desember, forteller de.

De utvalgte elevene inviteres til å trene med koreograf og pedagog opp til 100 timer totalt fra august til desember. Treningen inkluderer timer i teknikk, kreativitet og repertoar.

Les også: Uke 10 for danse- og musikkelevene

Les også: Formidler danseglede

– De første 14 dagene har vært slitsomme og lange, men utrolig lærerike og gøye. Vi har en koreograf som heter Shane Urton som pusher oss, maser på oss og oppmuntrer oss. Han er selv danser ved Den Norske Opera og han er utrolig flink. Vi har fått møte flere dansere som ønsker det samme som oss. Vi er blitt en ordentlig fin dansegjeng gjennom all treningen og svettingen. Å bruke ferien på dette gjør den bare enda bedre. Vi gjør jo det jeg liker aller mest, sier Lotta.

Årets dansere har arbeide sammen med en Nasjonalballettens koreograf Shane Urton og pedagog Sarah da Fonseca.

Disse koreografene har vært dansere ved Nasjonalballetten i mange år, og i tillegg har de arbeidet som koreografer og pedagoger i andre berømte kompanier.

Klar for skolestart

Nå er det snart tilbake til hverdagen på skolen her i Larvik.

– Nå gleder vi oss til skolestart og til å dele det vi har lært med klassevennene og lærerne våre. Nora danser på Spotlight i Sandefjord og jeg danser på Studio Nille på kveldstid. Vi elsker å danse og uttrykke oss gjennom bevegelse. Vi vil alltid jobbe for å bli bedre. Dette prosjektet har gitt oss en unik mulighet til nettopp dette. Gode koreografer og dansere fra hele Norge, og et mål om å bli skikkelig god gjør at vi synes vi er kjempe heldige som får lov å være med på dette. Å danse på Operaen er en drøm som går i oppfyllelse. Ikke mange ungdommer får denne muligheten. Vi er kjempe heldige og veldig glade for denne muligheten, sier de to.