Det poppes på Det Gule

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Maple Stations popmusikk og Torgeir W. Skanckes poesimitraljøser.

DEL

Det blir til popcorn som skal poppe og smelle i lokalene til Det Gule Galleriet lørdag.

Fotografen og journalisten Torgeir W. Skancke lar poeten og skuespilleren i seg poppe fram - med tekster som sier stand-up og som skytes fra hofta i en blanding av poesi, personlige betraktninger, galskap, humor og mening.

- Mens vi kommer inn som «popen» til Torgeirs «corn». Maple Station vil gi en «feel good»-følelse til publikum, smiler Pål Thoresen, gitarist og arrangør.

Allerede sprettes popcorn-posene og de poppede maiskorna svever luftig før de fanges og knaser mellom tennene. De minner om alt som er hyggelig, kino, lørdagskos og forventning foran mikrobølgeovnen.

Larvik-mannen Skancke og bandet Maple Station, tidligere Morgenstern, fant hverandre da han arrangerte kulturkveld på Kraftstasjonen i vinter.

Maple Station er et Larvik-Skien band, med vokalist Liv Einarsen Eidspjeld og trommis Anders Grimstad fra Larvik og Pål Thoresen og Morten Forbord fra Skien.

De har hatt en forestilling sammen tidligere på Passagen i Larvik, der Torgeir W. Skancke overrasket med ellevill opplesning av egne tekster.

- Da jeg gikk på gymnaset drømte jeg om å bli skuespiller, og vi var en guttegjeng som spilte sketsjer og holdt på, ler mannen som i årevis har jobbet i et såpass traust blad som Jakt og Fiske.

Han kan kunsten å holde publikum i ånde med sine verbale krumspring.

- Jeg kommer til å ta diktet «Kattemannen» på lørdag. Det er en ode til en som tør å skille seg ut, utfordre oss og holdningene våre.

Torgeir W. Skancke kommer til Det Gule Galleriet med flere nye tekster, ladet opp etter en sommerferie med lyn og torden, sol og tunge regnbyger.

Når han har skutt sine verbale popcorn, spaserer Liv Einarsen Eidspjeld, som var Briskebys første vokalist, inn på scenen sammen med bandet i Maple Station.

- Liv er en diva. Hun pynter seg med blomst i håret og er en dyktig sanger, sier guttene i bandet.

For mange er hun kjent som lærer på Ra skole.

Den slentrende popjazz-musikken til Maple Station blir ny cd rundt nyttår.

- Maple Station var så heldige å få platekontrakt med PST Mjuzik, flirer Pål Thoresen, som driver det lille plateselskapet.

Bandet lager alle låtene sine selv, og det er tydelig for publikum at de nyter å spille sammen.

- Jeg kosær mæ fælt, smiler Morten Forbord som spiller bass. Han har med seg lille Bertine på 1 ½.

Der Torgeir W. Skancke popper opp, heller Maple Station søt og behagelig lønnesirup over popcorna.

Og popcorn til å spise, det skal det ikke mangle på. Med seg i bagasjen har de svarte plastsekker fulle av de luftige kornene.

Mens bandmedlemmene heller popcorn over poeten Skancke, setter lille Bertine seg ned på bakken og spiser store never med popcorn.

Lørdag er det popcorn for alle.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags