Larvik og Borlänges ordførere besøker i helgen 24.–26. november vennskapsbyen Frederikshavn for bl.a. å delta i innvielsen av Danmarks første poesipark. Og ideen kommer selvfølgelig fra Larvik.

– Vi er inspirert av Larviks flotte Poesipark, og vi gleder oss til å innvie Frederikshavns Poesipark sammen med våre venner fra Larvik og Borlänge og alle frederikshavnere som har lyst til at være med fredag. Jeg håper at frederikshavnerne gjenkjenner seg selv og sitt eget DNA i verkene, og at Poesiparken framkaller glede og stolthet i Frederikshavn, sier Birgit S. Hansen, borgermester i Frederikshavn kommune.

Poesiparken håper på tilskudd

– Ordfører Rune Høiseth vil lede en delegasjon knyttet til Poesiparken i Larvik. Ordføreren har også med seg en gave til den danske poseiparken, i form av en installasjon. Det er en stor larvikittstien med utdrag av Larvik-dikteren Herman Wildenvey; «Fergemann Tid», forteller Knut Hjalmar Gulliksen.

 

På vei mot skandinavisk poesipark

– Helgen kommer til at stå i det nordiske samarbeides tegn, når en norsk og en svensk delegasjon med Larvik og Borlänges ordførere i spissen kommer til Frederikshavn for å møte deres danske borgmesterkollega, Birgit S. Hansen. I det tettpakkede programmet står det både innvielse av Danmarks første poesipark, juletretenning og håndballandskamp mellom det danske og svenske kvinnehåndballandslaget.

 

Før festlighetene setter de tre ordførerne hverandre i stevne for å drøfte muligheter for framtidig samarbeid. Det er en god anledning til at invitere våre kolleger fra kommunens vennskapsbyer Larvik og Borlänge.

– Dette er et felles poesiparkprojekt i støpeskjeen, men vi kommer også til å snakke om andre potensielle samarbeidsprosjekter, prosjekter som kan fremme utviklingen av kultur- og næringslivet i de tre kommunene, sier Frederikshavns borgermester, Birgit S. Hansen.

Kan bli en av Vestfolds mest populære attraksjoner

Poesiparken innvies fredag 24. november kl. 14:00 på Lodstorvet.