Døden på Sporet

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bandet «Det är jag som är döden» dukker opp på Sporet fredag kveld.

DEL

Arrangørene lover flere konserter på den lille scenen utover våren. Fredag får utestedet Sporet besøk av bandet «Det är jag som är döden».

Bandet med medlemmer fra Larvik og Sandefjord er godt i gang med sin neste plate, og store deler av kvelden er viet nye frekke, poplåter.

Samtidig som debutalbumet «Hey space!», som kom i 2007, blir sluppet i store deler av Europa i februar, forberedes et nytt album for slipp i oktober.

- Bandet med det noe spesielle navnet lager faktisk feststemt musikk, selv om du nok aldri har hørt maken, forteller Henrik Mehl fra arrangørgruppen bak konserten. - Denne konserten er også dagen før de varmer opp for Zeromancer på Rockefeller, så vi har på følelsen at bandet kommer til å være på hogget, nærmest lover han.

Zeromancer er nyinkarnasjonen av legendariske Seigmen.

Brødrene Bøk & Co skal arrangere, i samarbeid med Sporet, en rekke klubbkonserter på jernbanebaren.

- Dette er den beste konsertscenen i Larvik på klubbstørrelse, emner Henrik Mehl.

Ryktet sier at arrangørene har booket flere konserter utover våren.

- Jeg er veldig glad i det stedet og er positivt overrasket over hvor bra det fungerer for publikum. Vi kommer til å bruke dette lokalet aktivt til de små konsertene fremover, avslutter Mehl.

Nils Jacob Langvik er det ultralokale innslaget i Det är jag som är döden.

Bandet vakte oppmerksomhet for et par år siden på Slottsfjellfestivalen. Også på grunn av det snodige navnet, som visstnok ble utropt til årets bandnavn under festivalen den gang.

Men det er musikken som står i sentrum for larvikingen Langvik og sandefjordingene Kyrre Bjørkås og Hilmar Larsen.

Her svinger det fra fengende på-kanten-disko til dyster - og lys - pop i et særegent uttrykk. Bandet har kommet med albumet «Hey space» og mottok blandede kritikker for dette.

For noen år siden dukket Larsen og Langvik opp med prosjektet Flying Edwards og en modernistisk kunstrock. Her kom så Bjørkås inn etter hvert og trioen levde en liten stund under det navnet.

Så kommer de tre opp med nytt album under navnet bandnavnet Det är jag som er Døden.

Navneskiftet kom med endringer i det musikalske uttrykket. Og nå bruker de selv henvisninger til disko og påstår å ha et ønske om å lage bra popmusikk.

Alt tyder på at disse musikerne villig prøver seg fram på det meste og tøft nok ser fremover. Fremover mot nye musikalske horisonter.

Bandet spilte både på Hovefestivalen og Stavernfestivalen i fjor sommer.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags