Det er en sprudlende og strålende blid multikunstner, Bjørn Melø, som møter Østlands-Posten i døren. Han har mye han vil fortelle.

- Jeg husker godt da jeg var to år og opptrådte for første gang. Da sang jeg folkemelodier, mimrer Melø.

Han var 10 år da han stilte opp i Kodal-lokalet og gjorde sin aller første tryllekunstopptreden, som han fikk betaling for.

Helt fra den tid har Melø vært en profesjonell frilanskunstner. Hans tryllekunstegenskaper er velkjente både i Norge, Europa og verden ellers. Han har fått førstepremier i nasjonale og internasjonale konkurranser.

- Tryllingen har jeg holdt på med i alle år. Jeg var bare så fingerferdig, sier Melø.

Det er ikke bare tryllingen som har opptatt 80-årsjubilanten. Gjennom hele livet har han sunget, komponert melodier og tekster.

- Jeg er Norgesmester i sang, og vunnet masse andre premier, forteller multikunstneren, som blant annet er utdannet av forskjellig pedagoger samt Sannes Rennesund fra musikk-konservatoriet.

Melø holder fortsatt visekvelder rundt omkring i Norge. Han har vært solist for en rekke forskjellige kor, og han har sunget den selvkomponerte vinnermelodien, Månens røst, i Middagsstunden på radioen.

- Jeg reiste med Rikskonsertene i syv år. Hver vår og hver høst hadde jeg tre konserter og tre trylleshow hver kveld, i fem uker av gangen, forklarer han.

Den energiske jubilanten tegner portretter, maler bilder, driver med rosemaling og har hatt utstillinger i kunstforeninger og gallerier. I tillegg skriver han romaner, tekster og dikt.

- Har du alltid vært like kreativ?

- Ja, de sier så, spøker Melø.

Hvor han henter inspirasjonen fra, kan han ikke svare på.

- Det lurer kona på også, ler han.

- Jeg har aldri drukket kaffe, aldri røkt og aldri vært full, sier han.

Multikunstner Melø har livnært seg som frilanser fra han var 10 år. I 55 år har han vært gift med Lita, og hun har alltid vært med ham. Sammen var de kjent som Melini og Lita.

- Vi har ikke hatt med oss døtrene våre Ragnhild og Marilyn så mye, men barnebarnet vårt Desire var med og opptrådte fra hun var to til hun var 20 år.

80-årsjubilanten forteller om spennende jobber verden rundt. Han ble tilbudt femårskontrakt på Orienten, og 20-årskontrakt i Barcelona. I USA reiste Melø og kona fra stat til stat.

- I USA likte jeg meg godt, minnes han.

Hvor ferden går videre vet Melø foreløpig ikke.

- Nei, det vet jeg aldri, men det ordner seg alltid, smiler 80-åringen, som feirer dagen med venner og familie.