Hun binder showet sammen, serverer små anekdoter fra eget og andre sterke kvinners liv. Levende, humoristisk og med en god dose ærbødighet.

Men først og fremst blir dette de tre tenorers store kveld. For her får du alt på ett fat. Puccinis «Nessum Dorma», Løvlands «You lift me up», Gerry and The Pacemakers «You’ll never walk alone» og «Bring him home» fra Le Miserable. Alt servert med innlevelse og inderlighet, med humor og ekthet og med et trøkk vi knapt har opplevd i vårt stolte kulturhus. Gåsehud og ståpels la seg som et ruglete teppe over et fullsatt Bølgen.

Men om Hanne Kroghs stemme ikke helt når opp på stjernetenorenes nivå, har hun andre kvaliteter få andre forunt å ha. Gjennom selvopplevde historier, historiske kvinners styrke til å tro på seg selv og ta egne valg, formidler hun budskapet med varme og troverdighet.

I 1992 debuterte Hanne Krogh som komponist gjennom låten som har gitt forestillingen navn, «Ikke gi deg, jente». En sang som omhandler hennes egen bestemor. En dame som viste en unge Hanne Krogh at man ikke behøver gå i ferdige løyper. Det er lov å tråkke opp sine egne spor.

«Stå på! Trå til!

Du kan gjøre alt du vil

Og du har litt av hvert i vente

Men kom deg ut på banen

Kom deg ut på banen, jente! »

Kanskje blir digresjonene, avstikkerne rundt eget klesvalg og hårfrisyre litt lange, men hun tar oss inn igjen og lar oss kjenne klumpen i halsen over de vakre, de sterke og modige kvinnene som viste veien.

11. juni i år var det 100 år siden et enstemmig storting vedtok å innføre allmenn stemmerett for kvinner. Av mange kalt en frihetsrevolusjon nesten uten sidestykke i norsk historie.

Men som Hanne Krogh sier selv: 100 år er kort tid til å lære at livet ikke er så farlig alltid – men se oss!»

Og vi ser henne og tror på henne. At det å gi kvinner styrke til å tro på seg selv og ta egne valg ikke har vært noen selvfølge. Noen måtte bryte rammene og rive murene.

Uten sammenligning for øvrig. Hanne Krogh bryter murene ved å våge å sette opp en så naken og var forestilling. Som våger å servere de viktige historiene. Uten fjas og fiksfakserier.

Det skal hun ha for.

Og for nok en gang å fastslå at kjærligheten kun oppnås ved likeverd.