Som første artist ut, og eneste lokale innslag på årets Stavernfestival, entret Al DeLoner scenen i Skråvika lørdag formiddag - i et fryktelig regnvær. Derfor ble det et heller lavt publikumstall for artisten og hans musikerkolleger fra Tyskland.

Men Al DeLoner alias Atle Bystrøm hadde vært føre var, og hadde allerede invitert til en ekstra intimkonsert dagen etter i elleVilla.

- Jeg ville gi de som gikk glipp av meg på festivalen en sjanse til å få en ekstra lang konsert. Dessuten hadde det vært dumt å ikke bruke musikerkameratene mine jeg har hentet fra Tyskland mer når de først er her, forteller Bystrøm.

Derfor fikk en fullsatt hage i elleVilla nyte Bystrøms melankolske musikk, sammen med de populære hamburgerne, på en sjelden solfylt søndag.

Både sanger fra hans nylig utkomne tredje singelskive ble framført, samt gamle slagere og ønskelåter fra Bystrøms tid i Midnight Choir.

De to dyktige, tyske musikerne, på fiolin og saksofon, sørget for et vakkert lydbilde som strømmet ut i den idylliske bakhagen og smurte slitne festivalhoder dagen derpå.