- Rock me baby, sier Myriam Bjerkli.
- Jeg tror det må være det diktet jeg er mest fornøyd med.
Det er kald februarmorgen i Larvik. Myriam sitter og drikker kaffe, snakker om hvor vanskelig det er å finne en balansegang i erotikkens vokabular.
- Det var en forutsetning at vi ikke skulle anvende tabu ord, som kanskje ofte er vanlig å bruke i dagligtalen. Det har vært en utfordring å ikke skrive klisjèfylt, men samtidig heller ikke porno.
I januar kom diktsamlingen «Tre i spann, to kvinner og en mann» ut på Setesdalsforlaget. Hun var aldri i tvil om å gi ut en bok som skiller seg ut i både temavalg og innhold.
- Der er ikke skrevet så mye innenfor dette området før. Jeg søkte på nettet og fant lite i samme sjanger, forteller Myriam.
Samlingen er et samarbeidsprosjekt med forfatterne Ånund K Homme og Grethe Larsen. Førstnevnte var initiativtaker og tok selv kontakt med Myriam.
- Vi ble kjent gjennom et litteraturforlag på nett. Ånund tok kontakt og lurte på om jeg kunne være interessert i å delta i dette prosjektet. Det ville jeg selvfølgelig, sier hun.
- Jeg ble jo litt smigret.
Myriam har jobbet lite med diktsjangeren før, hun trives best i novellens selskap.
- Det er noveller jeg er mest glad i og det er også det jeg har jobbet med tidligere. Men det har vært en positiv opplevelse å arbeide med denne boken, selv om jeg var litt skeptisk i utgangspunktet. Det er jo litt skummelt å skrive dikt om et slikt tema.
Hvordan vet du når diktet ditt er ferdig?
- Det vet man aldri. Men når det kommer på trykk er det jo på en måte gjort. Jeg tror alltid det er ting som kan endres, ord som kan byttes ut, sier Myriam.
Nå sitter hun med 170 sensuelle sider foran seg og sier hun godt kunne tenke seg lignende prosjekter igjen.
- Jeg har jo måttet gått mye i meg selv, forsøkt å finne inspirasjon i hendelser jeg hører om, eller i aviser.
Men selv om boken er litt kontroversiell, er den ikke vulgær.
- Dette er noe jeg kunne lest for barna mine uten å bli flau, og det er jeg glad for, sier Myriam.
Men en ting er kanskje greit å få med likevel, diktene er ikke selvopplevd. Dette er fin fantasi.