Gå til sidens hovedinnhold

«Se så forskjellige vi er, men samtidig så utrolig like»

Artikkelen er over 3 år gammel

Bølgens storsal var kledd i fargede lys og fargerike klær da barn og unge fra 25 nasjoner viste fram en verden av kulturer.

– Disse ungdommene representerer noe meget verdifullt, det er så mye stolthet bak det de gjør, sier ordfører Rune Høiseth.

75 barn og ungdommer samles hver uke for å lære hverandre sang og dans fra sin kultur. Disse er delt på 25 ulike land.

– Fargespill er en prosess som foregår hele året. Vi jobber kontinuerlig med dans, sang, musikk og rytmer – helt fra årets show slutter, til neste års show starter, forklarer prosjektleder Jannicke Lille Haugen.

Hun beskriver de siste ukene som krevende, men fantastiske, med unge som samarbeider på en helt unik måte.

– Det krever knallhard øving, så det er absolutt ingen kjære mor. Men de er en drøm å jobbe med, det blir like flott og fargerikt hver gang, fortsetter Haugen.

Ulikhet blir likhet

For femte gang ble Fargespill arrangert i Larvik. Det har blitt en tradisjon for mange å skulle se kulturer som møtes i musikk.

– Vi skal vise Larviks-historien hvem vi er som samfunn. Hvor forskjeller møtes, og det hele tiden skjer noe, sier Martyna Taskeviciute.

– Fargespill er summen av alle stemmene, det beste fra alles ressurser. Og det bare eksploderer i en virkelig uttrykksfull forestilling. Vi viser at «se så forskjellige vi er, men samtidig så utrolig like», sier prosjektlederen.

De musikalske barna og ungdommene var svært fornøyde da første av to forestillinger var overstått.

– Herlighet, så gøy! Vi står på en scene og ser at publikum koser seg og smiler av det vi gjør. Det er en god følelse, sier Irma Stepsyte.

– Dette er noe vi har lagt masse tid og arbeid ned i. Vi lærer av hverandre, og blir kjent med kulturer vi aldri ville forstått ellers, smiler Mohammed Mousa.

Bildeserie

Her er bildene fra Fargespill 2017

 

Med hjelp av to koreografer produserer de alt selv. Dansen, rytmene og sangen. På scenen hopper de gjerne rundt med instrumenter både for rytmen og uttrykket sin del.

– Det beste er alle vi møter og blir kjent med når vi samarbeider. Det er så lærerikt, alt sammen, sier Bahrna Mhretab.

Hva gjør Fargespill så spesielt?

– Det skiller seg ut fra alt annet som vises fram. Alle har en energi som kommer til live på scenen, og en positivitet som gjør at stemninga bestandig er god, forteller Maria Røsholt.

LES OGSÅ: Fargespill opptrådte for kongen

LES OGSÅ: Eksploderer i musikk fra 25 land

– Helt overveldet

Den kunstneriske ledelsen for Fargespill i Norge var også på plass i Bølgens storsal. De var imponerte over hva som bodde i det flerkulturelle Larvik.

– Dette var jo knockout! Vi er helt overveldet. Dette er kulturskatter som byen er helt nødt til å ta vare på, smiler Sissel Saue fra Fargespill Bergen.

De understreker hvor viktig det er at alle de ulike kulturene for lov til å være en ressurs, og en oppløftning til samfunnet.

– Det var helt utrolig å se på. Jeg blir satt ut av hvordan barn og ungdom får det til å fungere. Det kjennes langt inn i sjelen, avslutter Ole Hamre.

Kommentarer til denne saken