Gå til sidens hovedinnhold

Fargespill opptrådte for kongen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi ble invitert til mottakelsen som eneste kulturinnslag.

Fargespill Larvik er et multikulturelt kunst- og kulturprosjekt bestående av rundt 80 barn og ungdom i alderen 7 til 20 år. Lørdag var Larvik Fargespill eneste kulturinnslag på mottakelsen for Ungdoms-OL på Lillehammer.

Lørdag var 23 ungdom fra Larvik eneste kulturinnslag under mottakelsen for Ungdoms-OL på Lillehammer. – Utrolig stas, sier Janicke Haugen.

Lørdag ble det invitert til staselig mottakelse for Ungdoms-OL på Lillehammer. Blant gjestene var kongeparet, kronprinsparet og den internasjonale olympiske komité (IOC) – for å nevne noen. Under mottakelsen var det lagt opp til en rekke taler og til ett kulturinnslag. Dette var det 23 av ungdommene fra Fargespill Larvik som sto for.

– Vi ble invitert til mottakelsen som eneste kulturinnslag. Det var utrolig stas, forteller prosjektleder i Fargespill Larvik, Janicke Lille Haugen.

Les også: Fargespill kommer

Les også: Setter ungdom og kultur i fokus

Les også; Fargespill mot nye gleder

Blander tradisjonskunst

Lille Haugen forteller at Fargespill er et kunstprosjekt som tar sikte på å kombinere sang og dans aktørene selv har med seg fra sine kulturer, for å skape nye kulturelle uttrykk.

– Vi starter med en tom båndopptaker og fanger opp tradisjonelle viser og tradisjonell dans medlemmene har med seg fra kulturene de kommer fra, og kombinerer det gjerne med tradisjonelle norske viser og tradisjonell norsk dans, forklarer hun.

Fremførte to numre

Under åpningen på Lillehammer lørdag stilte Fargespill Larvik med to innslag.

– Det ene innslaget var en kombinasjon av «Pål sine høner» og en botswansk tradisjonssang. Det andre nummeret kombinerer en somalisk vuggesang ned en norsk folketone. Dette nummeret er helt nytt, og har egentlig premiere på forestillingen vi skal ha i Bølgen i mars, forteller Lille Haugen, og legger til at noen av jentene også ble intervjuet på scenen av vert Dan Børge Akerø.

– Mange stolte

Stemningen i Fargespilltroppen var god etter endt opptreden, forteller Lille Haugen.

– Det var mange stolte ungdommer etter opptredenen i går. Noen av aktørene er nye i Fargespill og kom til Norge i høst. Andre har vært med en stund. Men det var nok stort for alle å stå to meter unna kongefamilien. Vi hadde mange gode samtaler om det på bussen på vei hjem, fortsetter hun.

– Og de leverte enormt bra, presiserer hun.

– Skjer én gang i livet

Også aktør i Fargespill Larvik, Kaja Kupczuc (19) er fornøyd med lørdagens prestasjon.

– Vi øvde veldig mye på forhånd, så vi følte at det gikk bra, og var veldig fornøyde etterpå, sier hun.

Kupczuc presiserer at dette var en stor opplevelse for samtlige av deltakerne.

– Jeg har vært i Norge i fem år, og har vært med i Fargespill en stund, så jeg har litt erfaring. Men dette var veldig gøy og veldig stas. Noen av aktørene kom til Norge i høst, og jeg vet at flere av dem var nervøse, men at de gledet seg. Det å få møte kongefamilien så kort tid etter du kommer til Norge er stort. Dette er nok noe som skjer én gang i livet, mener hun.

Etter lørdagens fremføring retter Fargespill Larvik blikket mot forestillingen de arrangerer i Bølgen i mars – nå med ny giv.

– Da blir det 80 stykker på scenen, og det er klart at vi har fått ny motivasjon nå, mener Lille Haugen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.