Her kan du sikre deg gratis billetter og få treffe Springsteen selv.

Larvik kommune i nært samarbeid med næringslivet, henter Bruce Springsteen til Larvik og Indre havn gjennom tidenes spleiselag.

Det er i forbindelse med flytting av ferja fra Indre Havn at kommunen med ordfører Øyvind Riise Jenssen i spissen har hentet verdensstjernen til Larvik.

- Dette er helt i tråd med fjordbyens visjon, jubler Riise Jenssen og har fjorårets Rod Stewart-konsert friskt i minne.

- Det som overrasket meg den gangen var at det gikk an å samle 25.000 mennesker fra Larvik på et jorde i Helgeroa en søndag i juli. Uten at det oppsto trafikkproblemer, eller fyll og spetakkel. Lag og foreninger tråkket til og gjorde en fenomenal dugnadsinnsats. Det er ingen grunn til at vi ikke skal klare dette en gang til, sier Riise Jenssen.

- Vi har som mål å sette Larvik på verdenskartet. Nå når vi ennå en milepæl, sier Riise Jenssen og røsker Dag Erik Pedersen jovialt i jakkekraven.

For nok en gang er det Pedersen og hans brede kontaktflate som har lyktes i å hente den verdenskjente rockeren til byen.

- Sett av onsdag 2. juli, slår Pedersen fast og sender vennlige tanker til dansken Lars Brogaard, impressario og manager i Champions League-klassen.

- Han ordnet med Rod Stewart, han står bak Led Zeppelins gjenforening og klarte å dytte inn Springsteen mellom Parken i København og Ullevi i Gøteborg.

- I utgangspunktet var dette en absurd tanke. Men siden Springsteen er «i området» på det aktuelle tidspunktet, kostet det ingenting å kaste seg på. Og utrolig nok - nå går det i orden.

Og noen billig affære blir det ikke. Etter det ØP har grunn til å tro koster herligheten mellom 25 og 30 millioner.

Det skremmer ikke Pedersen;

- 40.000 billetter ble solgt ut på Valle Hovin i løpet av en time. Jeg tror vi kan slå det i Larvik. Fellesferie, sol, sjø og Indre Havn. Det kan ikke bli bedre, sier Pedersen.

Et overskudd fra konserten vil i sin helhet gå til å utforme Indre Havn, i tillegg til å refinansiere tilsvarende arrangementer i årene framover.

- Vi ønsker å gjøre Larvik attraktiv i seg selv, og slike konsepter i Indre Havn vil være helt unike. Også i verdensmålestokk, sier en oppglødd ordfører.

Springsteen er på Europ-turne i det aktuelle tidsrommet, og skal etter konserten i Larvik 2. juli, spille på Ullevi i Gøteborg fredag og lørdag 4. og 5. juli, og deretter på Valle Hovin 6. og 7. juli.

ØP, som er en av samarbeidspartnerne rundt konserten, har 100 billetter som de gjerne deler ut til sine trofaste lesere. To av de heldige vil sågar bli valgt ut til å følge Springsteen under lydprøven, og delta med artisten og bandet under middagen i forkant av konserten.

- Det er første-mann-til-mølla-prinsippet som gjelder, og de 100 første som henvender seg til [email protected] vil bli tildelt billett. De to spesielt utvalgte vil bli trukket fra disse, har sjefredaktør Are Stokstad i ØP bestemt.