Larviksfestivalens artistslipp får publikum til å måpe: - Han er det største navnet vi kunne fått

Steve Vai: Øverst på artistlisten til den neste Gitarfestivalen i Larvik troner Steve Vai, som får følge av en rekke andre eksklusive artistmøter 9.–11. mars 2018.foto: Larry DiMarzio

Steve Vai: Øverst på artistlisten til den neste Gitarfestivalen i Larvik troner Steve Vai, som får følge av en rekke andre eksklusive artistmøter 9.–11. mars 2018.foto: Larry DiMarzio

Artikkelen er over 2 år gammel

At Larvik Gitarfestival er spesiell vet man. Men når 9 av 11 artister spiller eksklusivt i Norge på festivalen leverer de et program ingen andre kan få til.

DEL

– Og dette er IKKE hovedtrekkplaster? Har dere fått Hendrix til å stå opp fra de døde?, spør en gitarentusiast på Facebook når festivalen sist uke slapp Guthrie Govan på artistlisten.

– Nick Johnston, Rob Chapman og nå Guthrie Govan! Jeg vet ikke om jeg klarer mer, kommenterte en annen.

Slipper alt

Da topper festivalledelsen listen med selveste Steve Vai som siste slipp denne uken. Og gitarinteresserte kan bare bryte sammen i glede over årets eksklusive meny.

– Hele programmet er nå klart og vi åpner billettsalget, forteller Anders Buaas fornøyd.

Med kun 300 festivalpass regner man med at det bør bli tomt før jul.

Les også: Gitarfestivalen spres internasjonalt

– Vi var utsolgt i år og mange fra Larvik fikk ikke tak i billetter fordi de ventet for lenge. det er jo mye folk utenbys fra som vil ha med seg gitarfestivalen, fortsetter Buaas.

Scott Henderson: Et annet hett navn på gitarfestivalen blir Scott Henderson.

Scott Henderson: Et annet hett navn på gitarfestivalen blir Scott Henderson.

Eksklusivt år

I rekken av årets festivalkonserter er 9 av 11 eksklusive konsertopplevelser på norsk jord.

Fra USA kommer Steve Vai, Scott Henderson Trio og Preston Reed.

Fra England får man Rob Chapman og Guthrie Govan.

Nederlandske Jan Akkerman Band, canadiske Nick Johnston, svenske Ola Englund og en spesialkonsert med Reiersrud og Aarset fra Norge er alle ting man ikke får høre ellers i Norge.

Les også: Den fantastiske gitarhelgen i Larvik

Bjørn Vidar Solli Trio og klassiske Kristina Vårild står også på programmet.

– Det største navnet er Steve Vai. Dette har vi jobbet med i mange år og hadde kontrakt på bordet tidligere, men så kom det et bud fra Dubai og da mistet vi den. Men nå kommer han, forteller Buaas.

– Steve Vai er det største gitarnavnet i verden. På festivalen gjør han både klinikk, intervju og jam, lover Buaas.

Tre dagers messe

Under festivalen er den store messen for gitarfrelste noe som trekker mange ekstra folk ut over dem som sikrer seg konsertpass.

– I år blir det messe i tre dager. Der blir det også noen artister som spiller, forteller arrangørene som i år går for fri aldersgrense på alle konserter.

Bredde blant artistene

Steve Vai er som sagt den største, men arrangørene har mye godt på programmet i tillegg til han.

– Scott Henderson er blant de største jazzfusiongitaristene. Guthrie Govan var her tidligere med The Aristocrats, Jan Akkerman er en legende innen prog og jazz, Reiersrud og Aarset har aldri gjort noe bare de to alene, Nick Johnston er et nytt navn i gitarverdenen, en stigende stjerne. Rob Chapman er det hotteste på YouTube for gitarnerder, mens Ola Englund også har mange følgere på YouTube. I tillegg kommer Preston Reed en pioner innen fingerstyle og klassiske Vårild som har etablert seg ute i verden. Bjørn Vidar Solli er det store nye gitarnavnet i norsk jazz, forklarer Buaas for at folk skal se hvor stort alt dette er.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags