Poppe fikk jernrosen for filmen «Utøya 22. juli» i Bølgen

Jernrosa: Filmregissør Erik Poppe (t.h.) fikk overrakt jernrosen, symbolet på 22. juli, i Bølgen i helgen. Kristian Bålsrød til venstre.

Jernrosa: Filmregissør Erik Poppe (t.h.) fikk overrakt jernrosen, symbolet på 22. juli, i Bølgen i helgen. Kristian Bålsrød til venstre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder av Den nasjonale støttegruppen av 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland, ga filmregissør Erik Poppe den symbolske jernrosen for filmen «Utøya 22. juli» etter en halvannen times samtale i Bølgen på søndag.

DEL

– Vi jobbet med programmet til Xeno (ungdomsklubben for voksne i Bølgen), og denne måneden er tema frykt. Så oppdaget vi at Erik Poppe kommer med to filmer på kort tid som handler om frykt, sier Kristian Bålsrød.

Erik Poppe har laget «Utøya 22. juli» og «Siste Resept» om Per Fuggelis siste dager. Kristian Bålrød kontaktet Poppe og produksjonsselskapene hans i januar.

Eneste stedet filmregissøren har stilt opp

– De likte godt tanken vår i både Xeno og Matinéklubben, som arrangerer film med forsnakk hver søndag klokka tre. Larvik er det eneste stedet Erik Poppe har stilt opp for å snakke om «Utøya 22. juli» for publikum, forteller Bålsrød.

Matinéklubben på søndag åpnet dørene for dem som allerede har sett filmen, de som skulle se den og de som bare ville høre Poppe introdusere filmen.

Var takknemlig

– I Xeno på kvelden inviterte vi til en samtale på nesten halvannen time med Lisbeth Kristine Røyneland, som er leder av Den nasjonale støttgruppa av 22. juli og Erik Poppe, sier Kristian Bålsrød, som ledet samtalen.

Han forteller at Lisbeth Kristine Røyneland var klar på at hun og de andre i støttegruppa hadde piggene ute da Poppe henvendte seg til dem med sine filmplaner.

Filmregissør Erik Poppe og leder av Den nasjonale støttegruppen av 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland, hadde en samtale foran publikum ledet av Krstian Bålsrød i Sanden på søndag.

Filmregissør Erik Poppe og leder av Den nasjonale støttegruppen av 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland, hadde en samtale foran publikum ledet av Krstian Bålsrød i Sanden på søndag. Foto:

– De syntes det var for tidlig. Men så kom forespørsler fra internasjonale filmselskaper, og de forsto at de ikke kunne stritte imot. Jeg spurte Lisbeth om hun hadde noe å si til Erik Poppe etter å ha sett filmen, og da svarte hun at hun var veldig takknemlig for måten han har håndtert det på.

Under arrangementet på Sanden, overrakte hun Erik Poppe jernrosen, symbolet på 22. juli. Dagsrevyen var til stede da det skjedde.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags