Gå til sidens hovedinnhold

Denne filmen skremmer vettet av folk – er så redde at de må le og snakke høyt

Artikkelen er over 3 år gammel

Besøkende som i helga har sett filmen «Annabelle 2» på kino har blitt så skremt at de har vært til sjenanse for andre i salen. Nå søker de kinoansatte råd på Facebook for å løse bråkeproblemet.

(Tønsbergs Blad)

Fredag hadde skrekkfilmen «Annabelle 2» premiere på Fredrikstad kino, og i løpet av helga har 1.300 personer sett filmen. Det kan tyde på at de besøkende har hatt litt forskjellig inntrykk av hva som er viktig når man ser en skrekkfilm – historien, eller skremmefaktoren?

Mange henvendelser om bråk

Mens noen ser skumle filmer for å kjenne at en lever, er det andre som bruker det som underholdning. Det er sistnevnte som de siste dagene har sett seg lei på bråket fra uerfarne skrekkfilmseere.

– I løpet av helga har vi fått mange henvendelser fra besøkende om at det har vært mye støy i salen under visningene av Annebelle 2, og vi så oss nødt til å søke råd på Facebook, sier kinosjef Jørgen Søderberg Jansen.

I en melding på kinoens Facebook-side skriver de har fått mange henvendelser fra publikum om at medpublikummere er så redde at de må le og snakke høyt med hverandre for å ikke bli skremt.

Kinosjefen har tatt kontakt med andre kinoer som også kan melde om det samme problemet, og at det har vært til sjenanse for mange av de besøkende.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange som har latt seg skremme så mye at de må forstyrre andre gjester, men det har nok vært litt mer enn vanlig. Dette er en film som har blitt veldig stor, og jeg tror flere som vanligvis ikke ser skrekkfilmer har latt seg lure, eller friste, til å bli med. Når de blir redde er det gjerne lett å gire hverandre opp, og da kan det oppleves som svært bråkete for de andre i salen som forsøker å nyte filmen.

FAKTA: «Annabelle 2»

  • Skuespillere: Miranda Otto, Alicia Vela-Bailey, Stephania Sigman
  • Regi: David F. Sandberg
  • Manus: Gary Dauberman
  • Produsent: Peter Safran, James Wan
  • Lengde: 1 t. 48 min
  • Produksjonsår: 2017
  • Produksjonsselskap: Atomic Monster, New Line Cinema
  • Distribusjon: SF Norge

«Annabelle 2» har aldergrense 15 år i Norge. På Filmwebs side om filmen begrunnes det med at filmen har «angstskapende stemning, kraftige skrekkeffekter og en blodig drapsskildring».

Filmen er en oppfølger til «Annabelle» som kom i 2014. I filmen ønsker en dukkemaker og hans kone en nonne og flere foreldreløse jenter velkommen inn i deres hjem, mange år etter at de mister sin datter. Fort blir jentene målet for dukkemakerens besatte kreasjon, Annabelle.

Kilde: Filmweb

Ber om hjelp

Nå ber de om hjelp fra gjestene til å håndtere problemet.

– Vi har ikke fått diskutert den beste måten å løse dette på ennå, så vi ville høre hvilke forslag folk har. Jeg har ikke sett gjennom kommentarene ennå, men vi skal lese alle som kommer inn, og se om vi kan plukke opp noe lurt.

 

Stort engasjement

I konmmentarfeltet er det flere som har erfart at kinosalen har vært unormalt bråkete i helga. Flere skriver at de fikk kinoopplevelsen ødelagt, fordi det ikke gikk an å følge med på filmen, og én skriver at på en visning i Sarpsborg ble de ansatte på kinoen nødt til å stoppe filmen og be folk roe seg ned.

– Vi kan liksom ikke gå å hysje på folk heller, for det blir jo like bråkete som om de snakker sammen. Det å gi en muntlig beskjed før, og eventuelt under, filmen er et alternativ vi kan diskutere, sier Søderberg Jansen.

– Hva vil du anbefale folk som blir redde under kinobesøket å gjøre?

– Prøv å vær rolig, og tenk på noe hyggelig. Men ikke si det høyt, avslutter han.

Kommentarer til denne saken