Filmpris til larviksmann i Italia

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Regissøren Atle S. Blakseth (32) fra Larvik er blitt tildelt prisen for beste kortfilm i Italia med animasjonsfilmen «Isfiske».

DEL

– Det er første utenlandske filmfestivalen jeg er med på med eget produkt, så dette er jo litt stas, sier Atle S. Blakseth, som nå er bosatt og arbeider i Oslo.

Animasjonsfilmen «Isfiske» ble kåret til beste kortfilm i aldersgruppen 6-10 år under «Giffoni Internationale Barnefilm Festival», Europas største festival for barnefilm, som gikk av stabelen i Italia mellom 12. og 25. juli.

Arbeidet med å lage animasjonsfilmen «Isfiske» startet allerede for fire år siden, forteller Blakseth. I de fire årene har han først og fremst jobbet på store produksjoner som Slipp Jimmy Fri, Elias-filmene, Kurt blir grusom og Pelle Politibil. Han har også animert for en rekke reklamefilmer.

– «Isfiske» har blitt til mellom alt det andre som har skjedd de siste fire årene. Skulle jeg jobbe separat med filmen ville det nok gått med rundt 10 måneder, antyder Blakseth.

Animasjonsfilmen «Isfiske» hadde premiere ved kortfilmfestivalen i Grimstad i juni der den fikk veldig gode kritikker.

– I Giffoni-festivalen i Italia ble filmen stemt fram til seier av en jury på 500 barn som hadde åtte filmer i kategorien å velge i, sier Blakseth. Premien består i «heder og ære», som han sier, samt en pokal til odel og eie.

Filmen har i begynnelsen av august også blitt vist ved «International Festival of Films for Children and Young Adults» i Iran, men der har Blakseth foreløpig ikke fått noen tilbakemelding.

Framover er det nok av prosjekter for Blakseth som blant annet er engasjert i Christopher Nielsens kommende animerte science fiction film, i tilegg til å lage piloter for nye norske animasjonsfilmer. Det blir nok ikke siste gangen vi får se filmer fra Blakseths animerte hånd.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags