Siden i høst har barnebokforfatter Liv Hege Refsdal og tidligere Dramamedlem Per Arne Strandbakken jobbet iherdig med den første lydboken om Foldvik Familieparks maskot og esel, «Foffa».

– Foldvik Familiepark ekspanderer hvert år med nye attraksjoner og jeg jobber med de på reklamesiden, gjennom Kreativ Partner som er en avdeling av Nanset Kartong. I fjor lagde jeg og Thomas Siqueland en gjennkjennelsesmelodi for maskoten «Foffa». Den fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på, forteller Strandbakken.

Nå vil de ta et skritt til sammen med eselet i Brunlanes.

– Så da lager vi en lydbok, og da tenkte vi på Liv Hege Refsdal, fordi vi ønsket en barnebokforfatter. Så vil vi gjerne ha med oss folk som har vist at de kan det de holder på med.

Refsdal har gitt ut tre barnebøker om «Mikkel og Ekornia» og har den fjerde på vei ut til leserne om kort tid. Samtidig har hun laget en musikalversjon av den første boken.

Målet er i første omgang fem lydbøker med gode historier om det lokale eselet.

– Vi er opptatt av at alle som er med er fra Larvik og at dette produktet lages i Larvik, forklarer Strandbakken som sammen med Refsdal er i gang med korrekturen på den første boken.

– Så blir det innspilling og lansering denne våren. Den dagen Foldvik åpner for sommer’n skal vi ha alt klart, lover han.

«Foffa» er mer enn et esel som roter rundt på en gård i Brunlanes.

– Foffa er superhelt, røper forfatteren.

– Jeg må selvfølgelig forholde meg til dyrene som allerede er på gården, men har litt frie rammer. Dette er veldig spennende og en helt ny utfordring for meg. Jeg må jo forholde meg til rammene som er lagt men likevel slippe fantasien fri, smiler hun.

Manus til den første lydboken er ferdig, men det er likevel et stykke igjen.

– Dette skal bli en historie med lydkulisser, og «Foffa»-låten blir selvfølgelig med, både i fullversjon og som singback, forteller Strandbakken som synes konseptet med lydbok er veldig spennende.

– Vi bygger dette stein på stein og drømmer kanskje om en forestilling etter hvert.

Forfatteren selv skal være stemmen som forteller historien.

– Jeg har lest hele manus for de andre, men uten lyder. De må jeg øve på, ler hun.

– Hvordan høres du ut som esel?

– Det har jeg ikke prøvd ennå. det er kanskje den største utfordringen. Det og påfuglen, ler hun.

Men «Foffa» er som sagt ikke noe vanlig esel. I historien menneskeliggjøres han mye og blir i tillegg en superhelt.

– Det som er spennende er at vi føder egentlig «Foffa» nå. Det som skjer nå skal følge med hele veien. Vi kan ikke i ettertid endre figurenes særegenheter, avslutter Strandbakken.