«Kom, la oss finne skatten!» med piratene Madam Muskel og Karsten Krutt er barnas forestilling på Larvik bibliotek.

Madam Muskel er verdens verste masepirat, syns Karsten Krutt. Karsten Krutt er verdens mest udugelige pirat, sier Madam Muskel. Og begge leter de etter den store skatten. Men selv om skattekista dukker opp er ikke lykken gjort, for hvordan skal de bli kvitt Kaptein Knokkels forbannelse som hviler over Piratbukta?

En halvtimes piratshow med mye sang og musikk, sabelhogg, samt det pirater frykter aller mest, nemlig å gå planken, skjer mellom bokhyllene på biblioteket denne lørdagen.

Samtidig, i Bølgen Kulturhus, fremfører Grevlingen, Kråka, Ekornet og Signekjerringa sanger.

Her møter vi Tusmørket i Blåboksen. Bydyra er et musikalprosjekt av gruppen Tusmørke. Musikalen er i to deler, der vi følger Ekornet, Grevlingen og Kråka på vei fra villmarka til storbyen. Treet de bor i blir hogget ned av menneskene, så dyra flytter til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette, og dyra oppdager at de ikke er de eneste husløse i menneskenes verden. Dyra tilpasser seg og finner seg et nytt hjem i parker og bakgårder. Det viser seg at menneskenes by, plassert oppå naturen, ikke er trygg for naturens egne luner. Når vannet stiger og byens underjordiske elver kommer opp i dagen, er ikke betongen og asfalten så sterk som den ser ut. Storbyen blir på nytt en villmark.

Humor og musikk for voksne

«Tusvik og Tønne på Oppdragelsesreise» har fått strålende anmeldelser etter premieren på Latter. Fredag går de på scenen i Bølgen.

LES OGSÅ: Lisa valgte å bli selv om mannen var utro: – Det er en vanlig ting som det snakkes lite om

På konsertscenen skjer det både i Bølgen og på Mikrobryggeriet.

The Evergreeners starter lørdagen med gratis foajékonsert på Sanden.

Fra Sanden Scene har dette populære Larvikbandet underholdt sitt publikum med sin lune humor og melodiøse jazztoner, helt tilbake fra 2010.

Bandet har en rutinert og dyktig besetning som leverer melodi skatter hentet fra de store jazzlegender, og benytter jazzens frihet til å tolke den i sitt eget jazz-modus. I samspill, både instrumentalt og vokalt, har dette blitt bandets anerkjente varemerke.

– Til denne konserten har vi invitert Monika Wendt som frontvokalist. Monika har utforsket forskjellige sjanger innen musikk, men har fått en forkjærlighet for jazz. Som sangpedagog prøver hun å smitte med sin lidenskap for musikk. At hennes forbilder er Billie Holiday, Johnny Hartman og Jamie Cullum er nærmest en garanti for at dette blir et spennende samspill med resten av bandet, forteller Tor Magnus Pedersen i The Evergreeners.

(saken fortsetter under bildet)

Jazzkveld med Babylon Brothers

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitaristen Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sons Of Angels. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardisten Kristian Wentzel og bassisten Tom Erik Antonsen. Musikken er hovedsakelig skrevet av Staffan, og stilistisk en mashup av Jeff Beck, Larry Carlton og George Benson. Som det bare er mulig at kan framføres av denne gjengen.

Stedet er Sanden lørdag kveld.

Her skjer det på scener de kommende dagene

Fredag

19.00 Tusvik & Tønne på oppdragelsesreise, Bølgen
20.00 Operakafé på Il Passatore

Lørdag

12.00 Foajekonsert: Evergreeners, Bølgen
14.00 Barnebølgen: Tusmørke, Bølgen
14.00 Familieforestilling: Kom, la oss finne skatten!, Larvik bibliotek
16.00 Lørdag Live på Larvik Mikrobryggeri, Svein Andreassen står på den lille intime scenen
21.00 Babylon Brothers: Jazzrock midt i funkplaneten! Bølgen

Tirsdag

18.00 Oddbjørn Bye – Bedre hukommelse, mer tid til overs, Larvik bibliotek